Cât costă fabricarea unui Samsung Galaxy S5. Românii plătesc cu 700 de dolari mai mult

Cât costă fabricarea unui
Samsung Galaxy S5. Românii plătesc cu 700 de dolari mai mult

Samsung Galaxy S5 costă 700 de euro în România FOTO Răzvan Băltăreţu

Samsung Galaxy S5 a ajuns şi în magazinele din România. Acesta poate fi cumpărat pentru aproximativ 966 de dolari (700 de euro), fără abonament. Cât costă, totuşi, fabricarea acestui smartphone?

Ştiri pe aceeaşi temă

Cei de la IHS au desfăcut un Galaxy S5 pentru a estima costurile de producţie. Ei au ajuns la concluzia că fabricarea vârfului de gamă sud-corean ar costa aproximativ 256 de dolari.

Samsung face astfel un profit măricel pe baza acestui smartphone. Galaxy S5 se vinde cu 660 de dolari pe piaţa din SUA, iar la noi preţul ajunge mai mare din cauza taxelor.

Telefonul are un ecran de 5,1 inci şi rezoluţie full HD. În interior are un procesor Snapdragon 801 tactat la 2,5 Ghz şi o memorie RAM de 2GB. Spaţiul de stocare poate fi de 16 sau de 32 de GB. Pe lângă asta, telefonul mai este dotat şi cu un senzor pentru amprente, o cameră principală de 16MP, una frontală de 2MP şi un senzor de ritm cardiac.

Pentru mai multe detalii despre Samsung Galaxy S5, citiţi review-ul realizat de Tech Adevărul. 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările