Acord de cooperare intre gigantii IT

Microsoft, IBM si BEA furnizeaza specificatii ce se adreseaza informatizarii si integrarii proceselor de afaceri in cadrul companiilor si intre companii

Microsoft Corp., IBM Corp. si BEA Systems au anuntat trei noi specificatii ce ajuta organizatiile sa administreze si sa coordoneze procesele de afaceri si tranzactiile cu parteneri si clienti, in medii eterogene, ca si in cadrul intreprinderii. Cele trei companii livreaza impreuna cele trei specificatii, sub numele de Web Services Coordination (WS-Coordonation), Web Services Transactions (WS-Transactions) si Business Process Execution Language for Web Services (BPEL4WS). Un proces de afaceri descrie succesiunea operatiilor, ordinea in care ele trebuie executate, tipul de date comune si modul in care partenerii sunt implicati. BPEL4WS permite companiilor sa defineasca procesele de afaceri ce includ servicii Web multiple si standardizeaza schimbul de mesaje, atat intern cat si intre parteneri. WS-Coordonation si WS-Transactions furnizeaza companiilor un mod fiabil de manevrare a interactiunilor multiple ale serviciilor Web si garanteaza fiabilitatea si durabilitatea, indiferent de infrastructura de procesare. In plus, reliefeaza modul in care partenerii pot interactiona cu o colectie de servicii Web si coordoneaza rezultatele activitatilor corespondente. De exemplu, o agentie de turism ce isi expune procesele de afaceri legate de turims (oferta) - hotel, zboruri, inchiriere masini, formulare de aplicatii - sub forma de servicii Web, poate integra si tranzactiona cu procesele de afaceri/cererile clientilor si partenerilor. Folisind BPEL4WS, WS-Coordonation si WS-Transactions, clientii agentiei de turism pot trimite, in format electronic, itinerariul de calatorie agentului, sistemul agentului poate obtine automat linia aeriana, hotelul si rezervarea de masina de la partenerii sai, conform cu cerintele clientului, iar sistemul trimite confirmarile de rezervare inapoi la client, odata ce itinerariul este procesat. In cazul in care una dintre aplicatii nu este realizata, operatiunile care au fost deja executate sunt anulate, in mod automat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Modifică Setările