Abonamentele la telefonie vor depăşi populaţia lumii în 2015

Abonamentele la telefonie vor depăşi populaţia lumii în 2015

2016: smartphone-urile vor depăşi ca număr telefoanele mobile clasice FOTO Vlad Andriescu

Cel mai nou studiu Ericsson Mobility Report arată pentru prima dată că numărul de dispozitive mobile M2M va creşte de 3-4 ori până în 2019, comparativ cu cele 200 de milioane de dispozitive care existau la finalul anului 2013.

Ştiri pe aceeaşi temă

Deşi majoritatea dispozitivelor mobile M2M funcţionează acum în reţele GSM, se preconizează că până în 2016 acestea vor folosi preponderent reţele 3G/4G.

„Observăm o creştere rapidă a conexiunilor mobile M2M,” a declarat Rima Qureshi, Senior Vice President and Chief Strategy Officer, Ericsson. „În timp, serviciile mobile pentru M2M şi aplicaţiile dedicate, spre exemplu, sistemelor inteligente de transport, vor trebui să aibă un timp de răspuns foarte scurt pentru a fi eficiente. Până în 2019, estimăm că peste 20% dintre dispozitivele mobile M2M vor beneficia de abonamente LTE. De asemenea, Ericsson preconizează că noile aplicaţii dedicate device-to-device (D2D) şi M2M vor fi un element cheie pentru reţelele 5G.”

2015: abonamentele pentru serviciile de telefonie mobilă vor depăşi ca număr populaţia lumii

Anul viitor, numărul total de abonamente pentru serviciile de telefonie mobilă vor depăşi ca număr populaţia lumii. Acestea au crescut cu 7% de la an la an – numai în trimestrul întâi al anului 2014 au crescut cu 120 de milioane de abonamente. Numărul abonamentelor de broadband mobil au continuat să crească şi vor atinge cifra de 7,6 miliarde până la sfârşitul anului 2019, reprezentând peste 80% din numărul total de abonamente pentru serviciile de telefonie mobilă. 

2016: smartphone-urile vor depăşi ca număr telefoanele mobile clasice

În doi ani, numărul de abonamente pentru smartphone-uri va depăşi cel pentru telefoanele mobile clasice, iar în 2019, acesta va atinge cifra de 5,6 miliarde. În Europa, numărul de abonamente pentru smartphone-uri va ajunge la 765 de milioane în 2019, depăşind populaţia continentului.

65% dintre toate telefoanele vândute în primul trimestru al anului 2014 au fost smartphone-uri. Prin comparaţie cu utilizatorul actual de smartphone, cel din 2019 va consuma aproximativ de patru ori mai multe date mobile pe lună. Acest lucru va contribui la creşterea de 10 ori a traficului de date între 2013-2019.

„Evoluţia conexiunilor M2M şi creşterea de 10 ori a traficului de date mobile va întări importanţa performanţei reţelelor, gestionarea complexităţii acestora şi maximizarea experienţei utilizatorilor. La rândul lor, acestea vor pune presiune şi mai mare pe sistemele de operaţiuni şi de suport de business.

2019: Diferenţă semnificativă la nivel de continente pentru abonamentele 4G/LTE

În 2019, reţelele LTE vor acoperi 80% din populaţia Europei, dar numai 30% dintre europeni vor avea abonamente pentru LTE, comparativ cu 85% în America de Nord. Chiar şi în Europa vor exista diferenţe mari între Europa de Vest şi Europa Centrală şi de Est. În Asia de Nord-Est, reţelele LTE vor acoperi 95% din populaţie până în 2019, iar 45% dintre aceştia vor avea şi abonamente pentru LTE. Tot până atunci, China va atinge cifra de 700 de milioane de abonamente pentru LTE, reprezentând peste 25% din numărul total de abonamente LTE la nivel global. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările