10 motive pentru care Samsung Galaxy S5 poate fi telefonul anului pentru tine

10 motive pentru care Samsung Galaxy S5 poate fi telefonul anului pentru tine

Samsung Galaxy S5 a fost arătat lumii la Barcelona. „Electric blue“ e una dintre nuanţele de culoare în care va fi disponibil.

Samsung Galaxy S5 a fost prezentat oficial ieri, 24 februarie, în Barcelona la Mobile World Congress. Are funcţii noi, un design schimbat şi o cameră bună. Iată o listă cu 10 motive pentru care Samsung Galaxy S5 e un telefon de luat în seamă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Înainte de motive, iată dotările fizice şi cu care se remarcă la prima vedere. Samsung Galaxy S5 are un ecran de 5,1 inci la rezoluţie full HD şi cu tehnologie S-AMOLED. Are un procesor quad-core la 2,5GHz, o memorie RAM de 2GB şi un spaţiu de stocare între 16 şi 64GB cu posibilitatea de a-l mări printr-un card microSD.

Are 4G/LTE, o baterie de 2.800 mAh şi un senzor pentru scanarea amprentei care se va dovedi util atunci când plăteşti electronic sau când te autentifici pentru a debloca telefonul. Camera foto are 16 megapixeli şi câteva premiere pentru un telefon, cum ar fi detecţia de fază pentru autofocus rapid. Şi e rapid, 0,3 secunde, potrivit Samsung. Samsung Galaxy S5 n-are preţ, dar va fi disponibil începând cu 11 aprilie şi are „prieteni“ precum Gear Fit, Gear 2 şi Gear 2 Neo.

Cele mai bune 5 motive pentru care Samsung Galaxy S5 merită cumpărat:

Camera foto de 16 megapixeli va fi una dintre cele mai bune. Şi nu spun cea mai bună, deoarece există Lumia 1020, dar Samsung face cel mai mare pas în sensul dezvoltării acesteia. Autofocalizarea va fi rapidă, vei putea accentua defocalizarea fundalului pentru un bokeh aproape la fel de bun ca cel obţinut cu un aparat foto şi funcţia HDR (combinarea mai multor poze realizate la expuneri diferite) a devenit mai bună.

Download booster presupune că foloseşti atât WiFi, cât şi 4G pentru a descărca mai repede un fişier. Samsung a spus că 1GB poate fi „dat jos“ în aproximativ 30 de secunde mai repede decât faci popcorn la microunde. Va fi rapid, asta e cert.

Modul Ultra Power Saving este Sfântul Graal al autonomiei. Da, nu vei avea mai multă autonomie pentru tot ceea ce faci în mod obişnuit cu telefonul, dar din ultimele rezerve de energie vei mai putea ţine ore bune telefonul activ. Din 10% Samsung susţine că scoţi şi 24 de ore. Doar SMS-uri şi apeluri vocale, iar interfaţa va fi alb-negru.

Colecţia de accesorii purtabile: Gear 2, Gear 2 Neo şi Gear Fit. Primele două sunt ceasurile inteligente ale companiei, evoluate din Galaxy Gear de anul trecut, dar actualizate la sistem nou de operare (Tizen) şi cu design schimbat, iar Gear Fit e un companion mai mic, mai finuţ. Are ecran curbat şi este gândit, în primul rând, pentru fitness şi drept o prelungire a telefonului.

S Health şi senzorul pentru monitorizarea ritmului cardiac sunt două funcţii în completarea celor trei gadgeturi de mai sus. Nu sunt atât de mult inovatoare, cât prezintă ceea ce devine „Internetul lucrurilor“. Dispozitivele ne vor monitoriza sănătatea şi activitatea fizică şi vor comunica cu medicii direct pe Internet, atunci când e cazul. Viitorul arată mai sănătos, iar dispozitivele ne ajută să fim mai sănătoşi.

Cu scannerul de amprente, se poate ca Samsung să fi reuşit nefericita performanţă de a livra un senzor mai prost decât cel de pe One Max şi la distanţă faţă de cel de pe iPhone 5s.

Alte 5 motive, dar nu la fel de puternice:

Senzorul pentru scanarea amprentei este interesant, era previzibil (Apple l-a prezentat în 2013), dar nu-i la fel de bun. „Versiunea Samsung presupune că tragi în sus pentru a activa scannerul, dar l-am găsit destul de instabil şi practic imposibil să-l activăm ţinând telefonul cu o singură mână. Poate stoca până la trei amprente diferite, dar este «pretenţios», dacă nu execuţi un swipe perfect, nu funcţionează“, scrie Dan Seifert pentruThe Verge. N-am testat încă, dar se poate ca Samsung să fi reuşit nefericita performanţă de a livra un senzor mai prost decât cel de pe One Max şi la distanţă faţă de cel de pe iPhone 5s.

Samsung Galaxy S5 este rezistent la apă şi praf, asta e bine, mai ales dacă ştii că eşti predispus să-ţi scapi telefonul în apă sau în nisip ori ţărână. Nu e o funcţionalitate inutilă, ba din contră, doar că nu se va dovedi pentru mulţi oameni cea mai importantă noutate care să justifice achiziţia.

Samsung Galaxy S5 este tot realizat din plastic, dar renunţă la capacul bateriei lucios şi alunecos, optând în schimb pentru ceva similar Nexus 7 din 2012. E mult mai bine aşa, este o textură mai plăcută la atingere şi completează altfel filosofia de design a Samsung începută cu Galaxy Note 3 cu carcasă acoperită de piele falsă.

S-au păstrat funcţiile de anul trecut, cum ar fi derularea cu privirea sau controlul vocal prin S Voice, dar interfaţa a fost puţin schimbată, mai ales meniul de setări. Personal o apreciez mai mult, merge pe trendul minimalist, culori uşor estompate şi unele efecte vizuale au fost omise.

În final, Samsung Galaxy S5 are un ecran de 5,1 inci şi o baterie de 2.800 mAh. Ecranul e doar cu 0,1 inci mai mare şi bateria cu 200 mAh care, probabil, vor fi folosiţi de acel mod Ultra Power Saving. Sunt schimbări mici, prea mici pentru a reprezenta un plus major pentru achiziţie, dar o baterie mai mare e oricând binevenită.

Află mai multe despre Samsung Galaxy S5:

VIDEO FOTO Samsung Galaxy S5 - inovaţia a luat o pauză sau e prea discretă?

Lansare Samsung Galaxy S5: telefonul care poate fi cel mai bun companion de viaţă şi de fitness prin accesoriile Gear

Samsung Galaxy S5, lansat în Barcelona. S5 vine cu senzor de amprente şi cu un monitor de ritm cardiac

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările