Orange a lansat SuperCoders 2021, ediţia cu numărul 8 a programului de educaţie digitală

Orange a lansat SuperCoders 2021, ediţia cu numărul 8 a programului de educaţie digitală

Orange SuperCoder 2021.

Orange România a dat startul ediţiei cu numărul opt a programului de educaţie digitală SuperCoders şi invită copiii din toată ţara, cu vârste cuprinse între 10 şi 14 ani, să îşi dezvolte gratuit abilităţile digitale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Micii coderi vor crea poveşti noi şi vor avea oportunitatea de a câştiga super premii.

Organizat în perioada octombrie 2021 – aprilie 2022, SuperCoders va cuprinde trei etape: Caravana, Concursul naţional şi Academia. 

Noutatea de anul acesta o reprezintă extinderea abilităţilor digitale pe care proiectul îşi propune să le dezvolte, de la programare către alte aptitudini digitale care cuceresc din ce în ce mai mult teren, cum ar fi: game design, vlogging sau editarea video.

Prima etapă a programului, Caravana, oferă elevilor oportunitatea de a afla poveştile de succes ale celor care le-au devenit modele prin activitatea lor în online, tineri ce şi-au construit cariera în jurul tehnologiei şi prin intermediul mediului digital. Mentorii vor aborda teme diverse, de interes pentru tinerii pasionati de mediul virtual, de la game design, vlogging sau editarea video, printr-o serie de webinare live ce vor putea fi vizionate pe canalul Youtube Orange Romania. 

Printre mentori se numără Creative Monkeyz sau Edi Brandabura. Tot în cadrul atelierelor, aceştia vor învăţa bazele programării în Scratch, limbajul de programare vizuală pentru copii creat de MIT Media Lab.

Odată ce se vor familiariza cu Scratch, copiii vor putea să creeze propriile poveşti interactive pentru a se înscrie în cea de-a doua etapă a SuperCoders, Concursul Naţional. În cadrul acestuia, ei vor răspunde provocării de a-şi folosi imaginaţia şi abilităţile de programare învăţate pentru a-l ajuta pe Coder, personajul principal, să încheie cu succes o nouă misiune. Copiii vor putea câştiga unul dintre cele 50 de locuri în Academie, dar şi premii constând în laptopuri, routere, tablete şi căşti wireless.

Înscrierile în Concurs sunt deschise până pe 18 noiembrie, ora 23:59.

Academia SuperCoders, ultima etapă a programului, reprezintă un modul avansat de programare pentru copii, în cadrul căruia vor învăţa noţiuni introductive de JavaScript pe parcursul a 12 săptămâni de cursuri online. 

Educaţia digitală este direcţia prioritară pentru strategia de responsabilitate socială a Orange România şi unul dintre pilonii strategiei Engage 2025. Programul SuperCoders a început în 2014 la iniţiativa Orange România, împreună cu Simplon România, cu scopul de a promova educaţia digitală şi folosirea responsabilă a tehnologiei în rândul tinerei generaţii. Până acum, peste 3.300 de copii din toată ţara au beneficiat de experienţa participării în program, dintre care 900 doar în 2020.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările