Huawei a primit în Spania prima certificare de siguranţă pentru un produs 5G

Huawei a primit în Spania prima certificare de siguranţă pentru un produs 5G

Foto: Huawei.com

Spania a devenit prima ţară din lume care a acordat un certificat de securitate CCEAL4 +, unul dintre cele mai solicitante certificate, producătorului chinez de tehnologie Huawei. Acesta indică faptul că produsul poate oferi comunicaţii wireless în condiţii de siguranţă completă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mai exact, software-ul - în special codul sursă - al unui model de staţii de bază compatibile cu tehnologia 5G de la compania cu sediul în Shenzhen a fost cel certificat. Centrul Criptologic Naţional (CCN) a fost cel care a efectuat studiile pertinente, la cererea Huawei.

Certificatul CC (Common Criteria) este un standard internaţional pentru evaluarea siguranţei unui produs sau a unei platforme. În total, are şapte niveluri diferite de cerere, de la 1 la 7.

De luni bune, Statele Unite au alertat comunitatea internaţională asupra pericolelor de utilizare a componentelor şi echipamentelor dezvoltate de Huawei, pe care îl acuză că spionează pentru guvernul chinez prin dispozitivele sale de telecomunicaţii.

Certificatul a fost acordat pe 20 mai şi a fost publicat recent în Monitorul Oficial de Stat (Monitorul Oficial Spaniol). Vestea vine după ce Germania a decis să dispună de Huawei în calitate de partener tehnologic al nucleului infrastructurilor sale 5G, cea mai importantă parte a reţelei de telecomunicaţii. 

Produse Huawei, certificate şi în trecut de CCN

Nu este prima dată când Centrul Naţional Criptologic certifică siguranţa unui produs Huawei. Din 2011, aproape treizeci de echipamente şi servicii din Asia au fost certificate ca fiind sigure.

Mai exact, ultimii care au trecut filtrul sunt „Huawei EulerOS v2.0” şi „Huawei OptiX PTN Series Products”. Primul nume corespunde unui sistem de operare pentru serverele de comunicaţii, în timp ce al doilea include o serie de echipamente destinate să trimită informaţii prin pachete.

Material realizat cu sprijinul Huawei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: