„Catedrala Prostirii Neamului“ aduce o amendă de 10.000 de lei pentru Google România din partea CNCD

„Catedrala Prostirii Neamului“ aduce o amendă de 10.000 de lei pentru Google România din partea CNCD

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a decis că Google România trebuie să plătească, după ce denumirea Catedralei Mântuirii Neamului a fost schimbată în Google Maps în ”Catedrala Prostirii Neamului”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a decis miercuri, cu unanimitate de voturi, să amendeze cu 10.000 de lei Google Bucureşti pentru că nu a luat măsuri şi nici nu a informat Google Ireland Limited cu privire la schimbarea denumirii Catedralei Mântuirii Neamului în „Catedrala Prostirii Neamului” pe aplicaţia Google Maps.

CNCD susţine că aceasta reprezintă faptă de discriminare şi încalcă dreptul la demnitate conform art. 2 alin. (1) şi art. 15 din O.G. 137/2000, republicată.

De asemenea, Google va fi obligat să publice un rezumat al hotărârii „cu link pe prima pagină a site-ului Google, varianta în limba română, timp de 10 zile”, se arată într-un comunicat de presă.

„Se recomandă ca, în viitor, Google Bucureşti să informeze acţionariatul privind situaţii similare, să traducă codul de conduită şi în limba română, totodată să accesibilizeze sistemul de raportare (inclusiv în limba română)”, a mai transmis Consiliul.

Denumirea Catedralei a fost modificată de utilizatori Google Maps în mai multe rânduri, cel mai recent, pe 3 mai.

Citeşte şi:

Patriahia Română, după decizia CNCD de sancţionare a Google: Un gest moral de normalita​te civică. Au luat atitudine împotriva unui abuz intolerabil

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările