Un exemplar sigilat al emblematicului joc video „Super Mario Bros.“, vândut la licitaţie pentru suma record de 114.000 de dolari

Un exemplar sigilat al emblematicului joc video „Super Mario Bros.“, vândut la licitaţie pentru suma record de 114.000 de dolari

Un exemplar sigilat al emblematicului joc video „Super Mario Bros.“ a fost vândut, vineri, la licitaţie, în Statele Unite, pentru suma record de 114.000 de dolari.

Ştiri pe aceeaşi temă

Heritage Auctions din Dallas, Texas, a anunţat că este cel mai scump joc video vândut la licitaţie în ambalajul original, scrie DPA. 
 
"Rezultat extraordinar pentru cel mai bine cotat lot Super Mario Bros. NES Nintendo 1985 USA: 114.000 de dolari la Heritage Auctions!", a scris pe Twitter casa de licitaţii. 
 
O versiune din 1987 a jocului video japonez "Mega Man" a fost recordul precedent, vândut cu 75.000 de dolari, în decembrie. 
 
Compania japoneză Nintendo a lansat faimosul jos "Super Mario Bros." pentru Nintendo Entertainment System (NES) în 1985.
 
De la versiunea pixelată a unui perosnaj îmbrăcat în salopetă albă, Mario a evoluat într-un joc video 3D emblematic, inspirând o franciză care curpinde un serial de televiziune şi un lungmetraj. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: