Microsoft a anunţat noua consolă Xbox. Ce promite şi când se lansează rivalul lui PlayStation 5

Microsoft a anunţat noua consolă Xbox. Ce promite şi când se lansează rivalul lui PlayStation 5

Inevitabilul s-a produs la E3, Microsoft anunţând noua sa consolă Xbox, poreclită pentru moment Project Scarlett, viitorul rival al lui PlayStation 5.

Ştiri pe aceeaşi temă

Noul sistem al celor de la Microsoft va utiliza o versiune special concepută de cei de la AMD a procesorului Zen 2, cu memorie GDDR 6, şi destulă putere de procesare şi putere grafică pentru a oferi imagine 8K, ray-tracing în timp real şi 120 de frame-uri pe secundă.  
 
Timpii de încărcare vor fi reduşi cu ajutorul stocării SSD care poate servi şi ca o memorie virtuală.  
 
Sunt multe promisiuni, iar cei de la Microsoft au spus că Project Scarlett este de patru ori mai puternică decât Xbox One X, actualul lider pe piaţa consolelor la acest capitol. De asemenea, noul sistem ar trebui să aibă o viteză de stocare de 40 de ori mai mare decât a consolelor din generaţia actuală. 
 
Gigantul american a anunţat şi data de lansare: Crăciunul anului 2020, precum şi primul joc care va apărea odată cu noul sistem, Halo Infinite. Seria Halo a însoţit aproape fiecare lansare a unei noi console Xbox, iar compania vrea să păstreze această tradiţie şi pentru noul sistem.

Pe lângă noua consolă, Microsoft a anunţat şi o versiune nouă a seriei sale de controllere Elite, cu şi mai multe opţiuni de personalizare pentru gameri.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: