„Bestia” de gaming de la Asus, ROG Zephyrus G14, disponibilă acum în România

„Bestia” de gaming de la Asus, ROG Zephyrus G14, disponibilă acum în România

Anunţată la CES 2020, noua serie este echipată cu procesoarele mobile AMD Ryzen 4000. Primul model intrat pe piaţa românească are o configuraţie de top, ce include un procesor Ryzen 9 4900HS, placă video NVIDIA GeForce RTX 2060 cu 6GB GDDR6, şi WiFi 6.

Ştiri pe aceeaşi temă

În ciuda carcasei cu muchia de 17,9 mm, răcirea lui Zephyrus G14 a fost atent dimensionată pentru a oferi tot ce-i mai bun de la noile procesoare mobile AMD Ryzen 4000 şi acceleratoarele video ce urcă în gamă până la NVIDIA GeForce RTX 2060. Sistemul termic cuprinde radiatoare, o reţea de cinci heat-pipe-uri (ce acoperă procesorul, acceleratorul video şi VRM-ul), tunele anti-praf şi ventilatoare n-Blade cu 81 de lamele, reglate să optimizeze acustica în carcasele foarte mici.

Laptopul de gaming cântăreşte 1,6kg şi are autonomia mai mare de 10 ore şi posibilitatea de încărcare prin USB-C. Portul Type-C este capabil, de asemenea, să redea imagini pe un monitor extern prin DisplayPort 1.4.

Carcasa e construită din aliaj de magneziu, iar zona de sprijin a mâinilor are ranforsări sub formă de fagure pentru rezistenţă cu un minimum de material suplimentar.

Zephyrus G14 este primul laptop ROG care a integrat autentificarea cu amprentă în butonul de pornire. O singură apăsare porneşte portabilul şi memorează în cache amprenta utilizatorului, salvând-o pentru a fi transmisă atunci când Windows este gata pentru etapa de autentificare. Pe laptopurile cu multipli utilizatori, sistemul de operare detectează în mod automat contul individual.

Laptop-ul se adresează atât jucătorilor, cât şi creatorilor de conţinut, deoarece poate fi echipat cu două tipuri de ecrane: unele FullHD cu rate de refresh înalte (până la 120 Hz) şi altele cu rezoluţie mare (WQHD). Ambele panouri includ tehnologia de sincronizare adaptivă şi sunt validate PANTONE.

Primul Zephyrus G14 ajuns în România

Primul model Zephyrus G14 intrat pe piaţa românească (GA401IV-HA037) are o configuraţie de top, ce include procesorul Ryzen 9 4900HS cu 8 nuclee, frecvenţe de la 3 GHz la 4,4 GHz şi 16 fire de execuţie.

Modelul în cauză este echipat cu un ecran mat de 14 inci cu rezoluţia QHD (2560 x 1440) cu acoperire de 100% a spectrului sRGB. Placa video este o NVIDIA GeForce RTX 2060 cu 6GB GDDR6 şi ROG Boost pentru atingerea unor frecvenţe de până la 1298 MHz la 65 W. Acest accelerator video este bazat pe cea mai recentă arhitectură NVIDIA Turing, care pune laolaltă nuclee dedicate pentru redarea umbrelor programabile, trasarea razelor în timp real şi inteligenţă artificială.

Laptopul are o capacitate RAM de 16 GB DDR4-3200 ce poate fi mărită în acest caz la 24 GB. Datele sunt stocate pe o unitate SSD M.2 NVMe PCIe 3.0 de 1 TB. Transferul rapid de date este facilitat de conexiunea integrată Intel Wi-Fi 6(Gig+) 802.11ax. Configuraţia are o baterie de 76 Wh, cu 4 celule Li-ion, iar culoarea este denumită Moonlight White.

Preţuri şi disponibilitate

Preţurile configuraţiei lui Zephyrus G14 pornesc de la aprox. 8999 de lei (taxe incluse). Ulterior, în cel de-al doilea trimestru din 2020, pe piaţa românească vor intra şi modele mai accesibile, cu preţuri începând de la 5999 de lei (taxe incluse).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările