AOC Q32P2, monitor mare şi accesibil pentru birou şi gaming [TECH REVIEW]

AOC Q32P2, monitor mare şi accesibil pentru birou şi gaming [TECH REVIEW]

Monitor AOC Q32P2. FOTO Adrian Pogîngeanu

AOC Q32P2 a fost monitorul meu principal pentru muncă şi gaming timp de aproape o lună şi în continuare o să vă povestesc experienţa mea cu el.

Ştiri pe aceeaşi temă

Review-ul acesta şi multe alte articole din noiembrie au fost scrise pe AOC Q32P2. Întâmplarea face ca în set-up-ul meu de 3 monitoare să se mai afle 2 modele AOC de gaming: AG271QX şi micul 2260WG5. 

AOC a încadrat Q32P2 în marea categorie home-office, dar nu poţi să treci cu vederea că la rezoluţia şi dimensiunile astea poate fi potrivit şi pentru gaming, aşa că m-am jucat câteva seri multiplayerele Battelfield 5 şi Hallo Infinite.

Monitorul are un picior mare şi solid, iar montarea nu necesită instrumente în plus, ce e în cutie e suficient. Se montează piciorul pe talpă şi apoi se prinde pe spatele monitorului. 

 
Monitorul se poate aşeza aşa cum ai nevoie, aproape în orice poziţie pe orizontală sau verticală, pentru a fi confortabil în utilizare.
AOC Q32P2 dispune de un ecran IPS de 31,5 inci cu o rezoluţie de 2560×1440 pixeli, o rată de reîmprospătare maximă de 75 Hz, timp de răspuns de 4 ms şi suport AdaptiveSync. Luminozitatea e de 250 niţi, raport 16:9, contrastul static 1000:1, iar cel dinamic 50M:1, unghiuri de vizualizare 178/178. În privinţa culorilor acestea sunt 1.07 miliarde, iar spaţiul de culoare sRGB 102, ADOBE RGB 75 şi NTSC 72. 
Deşi ecranul nu e special dedicat pentru prelucrare foto-video am editat imagini în Adobe Photoshop şi câteva clipuri video. Rezoluţia şi dimensiunile te ajută din plin pe partea de detalii.
 
Lateralele ecranului sunt subţiri şi asta îl face cu atât mai convenabil pentru instalaţiile cu mai multe monitoare. 
 
 
Butoanele sunt în dreapta faţă nu dedesubt, ca la alte monitoare. De la stânga la dreapta avem:
 • buton selectare port conectare HDMI sau DP;
 • buton Clear Vision şi (-) scade luminozitate/volum etc;
 • buton (+) creşte luminozitate/volum etc ;
 • buton meniu, opiţuni principale Luminance, Color Setup,Picture Boost, OSD Setup, Game Settings, Extra);
 • buton pornit / oprit.

Porturile se găsesc pe spatele monitorului:

 • HDMI 1.4 x 2;
 • DisplayPort 1.2 x 1;
 • USB 3.2 (Gen 1) x4;
 • Jack (3.5mm).
 

În majoritatea timpului am folosit monitorul cu o luminozitate de 90% aşa cum apare şi în imagini. Excepţia o constituie momentele în care m-am jucat prin setări şi l-am coborât la 50% şi apoi urcat la maximum.

Monitorului după asamblare, aşezat cu faţa în jos pe canapea.

Am sesizat cantitatea scăzută de lumină albastră (Low Blue Light) şi tehnologia Flicker-free în zilele lungi la birou şi în serile de gaming. Ca să trag o concluzie preliminară nu e obositor să foloseşti acest monitor cum se întâmplă în alte cazuri. 

Monitorul are şi două boxe de 3 W, pentru un radio sau un podcast e tot ce ai nevoie. Pentru muzică, filme sau gaming ţi-aş recomanda căşti sau o pereche de boxe dedicate.

Intro cu sunet din jocurile Battelfield 5 şi Hallo Infinite.

Monitorul AOC Q32P2 este negru şi are o greutate de 9.5 Kg, lungime de 730.19 mm, lăţime de  275.1 mm şi înălţime de 501.47 mm. Clasă energetică F potrivit noilor etichete energetice adoptate la nivelul UE şi un consum energie electrică de 32 kWh calculat la 1000 de ore de funcţionare.

Cutia conţine:

 • monitorul;
 • cablu de alimentare, HDMI,DP;
 • CD  AOC Menu;
 • manual de folosire. 

Monitorul AOC Q32P2 se pretează pentru multiple scenarii de utilizare şi la preţul de circa 1350 de lei la momentul acetui review, plus o garanţie de 3 ani, este fără îndoială un best-buy.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările