Amber, un studio românesc de jocuri, a raportat pentru 2018 cea mai mare cifră de afaceri din istoria companiei

Amber, un studio românesc de jocuri, a raportat pentru 2018 cea mai
mare cifră de afaceri din istoria companiei

CAPTURA Amberstudio.com

Amber un studio studio românesc independent de dezvoltare de jocuri video, a raportat pentru anul 2018, cea mai mare cifră de afaceri din istoria companiei, 29,7 milioane Lei (7.55 milioane de dolari).

Ştiri pe aceeaşi temă

Înfiinţată în 2013, Amber este o agenţie de creaţie structurată ca o reţea de studiouri care lucrează cu Disney, Epic Games, NBC Universal etc. Amber a participat la dezvoltarea unor jocuri pentru smartphone, precum Rumble Heroes, Link Twin, Little Leader şi Cinderella Free Fall.

Creşterea din ultimii ani se datorează direcţiei urmată de companie, odată cu venirea lui Mihai Pohonţu în poziţia de CEO (2017), care a deschis birouri în Statele Unite şi a structurat Amber într-o reţea de studiouri. Măsurile luate au făcut trecerea de la o firmă de servicii la o agenţie de dezvoltare de jocuri, care urmăreşte crearea de produse noi.

În 2019, Amber se va concentra pe dezvoltarea de proiecte cu o componentă creativă crescută, incluzând crearea şi co-crearea de titluri noi sau servicii de live operations. La nivel de platforme, deşi mobile-ul rămâne principalul business al agenţiei, activitatea se va dezvolta treptat şi în zona de PC şi console. De asemenea, studioul experimentează şi cu proiecte ce nu intră în sfera gaming-ului clasic, dar care au un potenţial creativ şi tehnologic deosebit.

Faţă de 2017, Amber a crescut cu 80 de angajaţi şi numără un total de 300 de angajaţi, care lucrează în cadrul reţelei de studiouri interne ce include Lorraine, Avalon şi Amber Live Ops. Alte studiouri independente se vor alătura reţelei în viitorul apropiat.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: