Viitoarea cască Apple de realitate mixtă ar veni cu două ecrane 8K şi un preţ de 3.000 de dolari

Viitoarea cască Apple de realitate mixtă ar veni cu două ecrane 8K şi un preţ de 3.000 de dolari

Schiţă realizată de jurnaliştii The Information a felului în care ar putea arăta casca de realitate mixtă Apple.

Încep să apară din ce în ce mai multe informaţii despre viitoare cască de realitate mixtă a celor de la Apple, prefigurându-se un produs premium cu un preţ pe măsură.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sunt deja câţiva ani de când se vorbeşte despre un misterios viitor produs Apple, despre care recent s-a aflat că va lua forma unei căşti ce va combina funcţiile de realitate virtuală cu cele de realitate augmentată, însă este pentru prima oară când surse credibile scot la iveală date tehnice.

Conform publicaţiei The Information, viitoarea cască Apple va avea două ecrane 8K, ce vor produce o imagine cu o rezoluţie mult mai mare decât ceea ce există pe piaţă în acest moment.

Vor exista cel puţin 12 camere, care vor juca un rol esenţial în funcţionarea căştii. Acestea vor urmări mişcarea utilizatorului şi vor realiza suprapunerea planurilor virtuale cu cel real în funcţie de aplicaţie.

Un număr încă necunoscut de senzori Lidar vor fi responsabili de măsurarea distanţelor dintre obiectele din mediul real şi de alegerea scalei la care obiectele virtuale vor fi plasate în mediul real.

Se prefigurează un produs high-end pe o nişă de viitor, prima cască de realitate mixtă a celor de la Apple urmând să concureze la vârf cu produse precum cele din seria Hololens a Microsoft. Preţul vehiculat în acest moment, peste 3.000 de dolari, pare să susţină această idee şi nu este unul surprinzător. Hololens 2 costă 3.5000 de dolari.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările