Xiaomi prezintă un telefon cu display „în cascadă” pe toate părţile VIDEO

0
0
Concept Xiaomi captura Youtube

Xiaomi şi conceptele de telefoane fac o pereche care apare la câteva luni în presa de tech, iar compania chineză a venit cu un nou model de telefon astăzi.

Conceptul Xiaomi prezintă un telefon curbat pe toate părţile, cu un ecran „în cascadă” (de tip waterfall), acel display care oferă impresia că imaginile s-ar scurge de pe ecran. Aproape toată partea frontală a telefonului este acoperită de ecran, şi nu are porturi sau butoane, astfel că utilizarea sa în viaţa reală s-ar putea dovedi un coşmar, arată Mashable, şi nu doar din privinţa atingerilor accidentale.

În videoclip se poate observa şi un efect impresionant, produs atunci când două astfel de telefoane sunt puse unul lângă altul, rulând acelaşi video. Evident, nu e un lucru care să îşi găsească o utilizare în viaţa reală, dar este o metodă de a evidenţia lateralele telefonului.

Compania chineză spune că îndoirea sticlei a fost un proces extrem de complicat, care a necesitat dezvoltarea unui echipament de procesare a sticlei, îndoirea sa la temperatura de 800 de grade Celsius şi aplicarea unei presiuni uriaşe, patru unelte de finisare şi 10 proceduri diferite pentru a realiza acest lucru. A fost nevoie de „mii de încercări” pentru a produce o singură bucată de sticlă, adaugă producătorul.

În ceea ce priveşte elementele vizuale lipsă - camere, butoane, porturi - Xiaomi spune că acestea vor exista în continuare, însă invizibile, sub forma unor camere sub display, încărcare wireless şi senzori de atingere pe laterale. 

Tehnologie


Ultimele știri
Cele mai citite