Un Apple Watch a salvat viaţa unui utilizator, după ce a ajutat la depistarea unor cheaguri de sânge în plămânii acestuia

Un Apple Watch a salvat viaţa unui utilizator, după ce a ajutat la depistarea unor cheaguri de sânge în plămânii acestuia

Foto: Guliver / Getty Images

Dispozitivele purtabile sunt printre noi de ani buni. Acestea sunt folosite în nenumărate scopuri, de la verificatul mailurilor până la măsurarea bătăilor inimii atunci când mergi la sală. Acum avem şi primul caz în care un astfel de gadget a salvat viaţa unui utilizator.

Ştiri pe aceeaşi temă

Odată cu lansarea noului update al watchOS, Apple a introdus o funcţie menită să detecteze iregularităţi în bătăile inimii. Pe scurt, în cazul în care inima ţi-o ia la goană într-un moment, iar în următorul bate prea încet, e clar că trebuie să mergi să vezi un doctor. În urma detecţiei, Apple Watch-ul îţi va trimite o notificare prin care te anunţă că ceva nu e în regulă.

Acesta a fost şi cazul unui bărbat de 29 de ani. El a primit notificarea despre o aritmie cardiacă şi nu a mai stat pe gânduri. A mers la doctor, acolo unde a aflat că avea câteva cheaguri de sânge în plămâni, care puteau deveni fatale în lipsa unei intervenţii.

Apple încearcă din răsputeri să exploateze potenţialul salvator al dispozitivelor sale purtabile. Acum câteva luni, au apărut zvonuri despre dezvoltarea unui senzor non-invaziv de detecţie a glicemiei. Acesta nu a devenit încă realitate, însă este posibil să-l vedem pe piaţă odată cu lansarea unui nou Apple Watch.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările