Lenovo devine proprietar la Motorola. Chinezii sunt pe locul trei la telefoane

Lenovo devine proprietar la Motorola. Chinezii sunt pe locul trei la telefoane

Lenovo a cumpărat divizia Motorola Mobility

Lenovo şi Google au anunţat finalizarea achiziţionării de către Lenovo a Motorola Mobility de la Google. Tranzacţia are o valoare de 2,91 miliarde de dolari.

Preluarea mărcii Motorola şi a portofoliului său de smartphone-uri inovatoare precum Moto X, Moto G, Moto E şi seria DROID, precum şi seriile viitoare de produse Motorola (inclusiv ceasul Moto 360), transformă Lenovo în al treilea producător de smartphone-uri din lume.

Lenovo va administra Motorola ca pe o divizie deţinută integral, al cărei sediu va rămâne la Chicago. Odată cu această preluare, Lenovo primeşte o nouă companie de portofoliu cu aproape 3,500 de angajaţi în întreaga lume – aproximativ 2,800 în SUA – care proiectează, construiesc, vând şi oferă suport pentru excepţionalele dispozitive Motorola.

“Astăzi am atins un prag istoric pentru Lenovo şi pentru Motorola. Împreună suntem pregătiţi să fim competitivi, să creştem şi să câştigăm pe piaţa globală a smartphone-urilor. Prin construirea unui competitor puternic aflat pe locul trei şi a unui challenger credibil pentru poziţiile unu şi doi, vom oferi pieţei ceea ce aceasta doreşte – varietate, competiţie şi o nouă scânteie a inovaţiei,” a declarat Yang Yuanqing, preşedinte şi CEO, Lenovo.  “Acest parteneriat a fost mereu o potrivire perfectă. Lenovo are o strategie clară, o dimensiune globală şi o excelenţă operaţională dovedită. Motorola aduce cu sine o prezenţă puternică în SUA şi pe alte pieţe, relaţii excelente cu operatorii, o marcă celebră, un portofoliu IP puternic şi o echipă incredibil de talentată. Este combinaţia câştigătoare.”

“Motorola a construit deja o prezenţă puternică pe piaţă, iar rezultatele recente arată încântarea clienţilor faţă de produsele lor de excepţie, remarcabile prin design şi simplitate,” a declarat Liu Jun, vicepreşedinte executive Lenovo Mobile Business Group. “Prin combinarea forţelor celor două companii ne aşteptăm să vindem peste 100 de milioane de dispozitive în acest an – inclusiv telefoane şi tablete – cu ajutorul poziţiei Lenovo de lider pe piaţa smartphone-urilor din China, prin ritmul impus de noi pe pieţele emergente şi prin poziţionarea solidă a Motorola pe pieţe mai mature precum cea din SUA.”

Motorola are deja un ritm de dezvoltare puternic pe piaţă, determinat de recentele produse de mare succes şi de inovaţiile revoluţionare care au asigurat o creştere puternică. Dincolo de telefoane, ceasul Moto 360 a captat atenţia consumatorilor şi a consacrat Motorola ca fiind o companie care se extinde în zona nouă a dispozitivelor mobile. După cum a anunţat şi anterior, Lenovo se aşteaptă ca Motorola să devină profitabilă în 4-6 trimestre.

Google va păstra în proprietatea sa o mare parte din portofoliul de patente Motorola Mobility, în timp ce Motorola va primi o licenţă pentru acest bogat portofoliu şi alte drepturi de proprietate intelectuală. Motorola va păstra peste 2000 de componente ale unor patente şi un mare număr de acorduri cross-license pentru patente, precum şi marca şi portofoliul Motorola Mobility. 

Preţul total de achiziţie la finalizare a fost de aproximativ 2.91 miliarde de dolari, care include aproximativ 660 milioane de dolari în numerar şi 519,107,215 acţiuni Lenovo nou emise, cu o valoare agregată de 750 milioane de dpşaro ceea ce reprezintă aproximativ 4.7 procente din acţiunile Lenovo, care au fost transferate către Google la finalizare. Restul de 1.5 miliarde de dolari vor fi plătite către Google sub forma unui angajament pe o durată de trei ani. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările