Huawei oferă noului spital din Wuhan o platformă de diagnostic la distanţă pentru pacienţii cu coronavirus

Huawei oferă noului spital din Wuhan o platformă de diagnostic la distanţă pentru pacienţii cu coronavirus

FOTO Kr-asia.com

Gigantul chinez de telecomunicaţii Huawei va pune la dispoziţia spitalului Huoshenshan o platformă pentru diagnostic la distanţă, cu scopul de a lupta împotriva focarului de coronavirus, conform publicaţiei Kr-asia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Platforma va permite experţilor medicali din China să lucreze împreună cu personalul medical aflat în contact cu pacienţii infectaţi pentru a consulta pacienţii prin mediul online, de la distanţă, îmbunătăţind astfel eficienţa şi eficacitatea diagnosticului şi a tratamentului. Această platformă va diminua, de asemenea, presiunea asupra sistemului de sănătate al oraşului Wuhan, unde în momentul de faţă spitalele sunt supraaglomerate şi se înregistrează un deficit de echipamente de protecţie şi echipamente medicale, a afirmat Huawei.

Spitalul Huoshenshan din Wuhan, un centru medical improvizat, construit pentru internarea şi tratarea pacienţilor infectaţi cu acest nou virus, a fost construit în zece zile şi a fost predat oficial forţelor militare duminică dimineaţa, pe 2 februarie. Peste 1.400 de cadre medicale ale forţelor armate au început de luni să trateze pacienţii în noul centru medical.

Un alt spital improvizat din Wuhan, numit Leishenshan Hospital, este încă în construcţie şi se aşteaptă ca acesta să fie pus în funcţiune până la data de 5 februarie. Cele două centre medicale sunt construite după modelul Spitalului Xiaotangshan din Beijing, construit la rândul lui în anul 2003 în timpul crizei SARS.

Huawei a semnat în acest sens un parteneriat cu China Telecom, compania de telecomunicaţii deţinută de stat, şi a finalizat instalarea infrastructurii de internet şi depanare a echipamentelor pentru platforma de diagnostic la distanţă pe 31 ianuarie. Gigantul tehnologic a donat, de asemenea, un set de echipamente video de înaltă definiţie şi o platformă software care vor permite desfăşurarea „comunicaţiilor fără întreruperi, chiar şi în condiţii de conexiune slabă la internet”, a declarat compania.

Înainte de implementarea sistemului de diagnostic la distanţă, Huawei a venit în sprijinul a doi operatori locali de telecomunicaţii pentru a înfiinţa o staţie de bază 5G în Spitalul Huoshenshan pe data de 25 ianuarie, conform anunţului companiei apărut pe reţeaua socială Weibo.

Reţeaua 5G asigură un mijloc de comunicare fără probleme în ceea ce priveşte colectarea datelor, tratarea pacienţilor de la distanţă şi alte servicii, conform anunţului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: