HP Inc. foloseşte imprimante 3D pentru a lupta împotriva noului coronavirus

HP Inc. foloseşte imprimante 3D pentru a lupta împotriva noului coronavirus

Foto: HP

Compania americană va aproviziona spitalele cu echipamente medicale necesare, printate 3D, şi va produce măşti pe care medicii le vor putea utiliza în tratarea pacienţilor infectaţi cu virusul COVID-19.

Ştiri pe aceeaşi temă

HP Inc. spune că deja a livrat 1000 de echipamente medicale printate 3D spitalelor din apropierea centrelor sale de dezvoltare din SUA şi Barcelona. În plus, gigantul anunţă că lucrează cu diverşi parteneri pentru a stabili care sunt tipurile de echipamente de care este nevoie urgentă, pentru a mări producţia acestora.

Printre echipamentele medicale produse de HP Inc. se numără viziere, măşti de protecţie şi medicale, părţi ale ventilatoarelor, deschizătoare de uşi (pentru a putea deschide o uşă cu braţul acoperit, foto jos) sau instrumente folosite în testul pentru coronavirus. Toate acestea sunt în faza de validare şi vor fi produse în masă, la scară industrială, odată ce primesc aprobarea cadrelor medicale.

Foto: HP

De asemenea, HP Inc. doreşte să înceapă producţia unor măşti FFP3, şi studiază deja concepte ale unor măşti profesionale, utilizate în spitale.

Atunci când vor fi finalizate şi aprobate, HP Inc. va publica toate schiţele care nu necesită o asamblare complicată pe acest site. Astfel, oricine are în posesie o imprimantă 3D şi doreşte să ajute, o va putea face cu uşurinţă.

Într-un comunicat trimis astăzi, HP Inc. Romania menţionează că a luat toate măsurile necesare pentru a asigura sănătatea angajaţilor şi a clienţilor şi sprijină eforturile generale de protejare a populaţiei. ”Astfel, alături de CAD Works, partenerul autorizat de 3D Printing, ne alăturăm comunităţii de producţie digitală din întreaga lume pentru a ajuta la producţia şi livrarea unor produse şi componente indispensabile în lupta contra COVID-19”, a declarat Mugur Pantaia, Managing Director HP Inc. Romania.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările