Ford se pregăteşte să lanseze un SUV electric

Ford se pregăteşte să lanseze un SUV electric

Ford este una dintre cele mai importante prezenţe din cadrul Salonului Auto Nord-American, care are loc în aceste zile peste ocean. Printre alte noutăţi, producătorul american a anunţat şi primul SUV electric al companiei, care are ca termen de lansare mijlocul anului 2020.

Ştiri pe aceeaşi temă

Maşinile electrice reprezintă viitorul, acest fapt nu mai este contestat de nimeni. Odată cu avansul tehnologic reuşit de Tesla, care a curpins această branşă auto, lucrurile încep să se mişte din ce în ce mai repede. Dacă maşinile produse de Elon Musk au demonstrat că electricitatea este un ”combustibil” mai mult decât fezabil pentru viitorul industriei auto, ceilalţi producători se chinuie să facă cât mai rapid trecerea către viitor.

Ford Ranger Mach 1 urmează să fie produs începând cu anul 2020, iar acest anunţ a fost făcut de Ford prin intermediul unui clip video teaser pe care compania americană l-a postat pe Twitter. Pe lângă Ford, şi Porsche are de gând să lanseze un automobil electric în 2019, Mission E.

În plus, compania americană ar putea fi învinsă în cursa către primul SUV electric produs la scară largă de către rivalii englezi de la Jaguar, care vor să lanseze I-Pace până la sfârşitul anului 2018. Va fi interesant de văzut cum vor funcţiona aceste SUV-uri electrice, maşini în care teoretic ai avea loc, cel puţin pe hârtie, să montezi baterii mai mari decât de obicei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările