Apple a scos la vânzare un cablu Thunderbolt 3 de 129 de dolari

Apple a scos la vânzare un cablu Thunderbolt 3 de 129 de dolari

Gigantul din Cupertino ne-a obişnuit cu preţurile ridicate pe care le cere pentru anumite produse, însă de această dată poate invoca un motiv concret pentru cablul de aproape 130 de dolari.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cablul Thunderbolt 3 Pro ar fi apărut luna trecută pe site-ul celor de la Apple, fiind anterior inclus în pachetul monitorului Pro Display XDR. Cablul are doi metri lungime, un design negru şi oferă atât output pentru DisplayPort, cât şi USB 3.1 de generaţia a doua, la o viteză de transfer de 10Gbps.

Sigur, preţul poate părea unul prea mare, însă surpriza este că nu prea există un cablu care să ofere aceleaşi lucruri ca cel oferit de Apple la un preţ mai scăzut, aşa cum arată cei de la The Verge.

Ei amintesc de un cablu Thunderbolt 3 de 79,95 de dolari de la Belkin, vândut tot de Apple, care însă nu oferă suport pentru DisplayPort sau USB 3.1. Totuşi, Apple vinde şi o versiune mai mică, pentru cei care nu au nevoie de cei doi metri ai cablului: aceasta oferă aceleaşi lucruri şi vine la 0,8 metri lungime, pentru 39 de dolari.

Apple ne-a obişnuit ca accesoriile pentru monitorul său de top să fie extrem de costisitoare încă de la lansare, atunci când a anunţat că standul monitorului se va vinde separat, contra sumei de 1000 de dolari.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: