Black Friday 2013: Nu cumpăra orice produs doar pentru că e la reducere. Exemplul zilei: Xperia Z în oferta Flanco

Black Friday 2013: Nu cumpăra orice produs doar pentru că e la reducere. Exemplul zilei: Xperia Z în oferta Flanco

Sony Xperia Z apare la „super ofertă“ la Flanco. FOTO Captură/Catalog Flanco

Ziua cea mare a consumismului a venit. De la ora 00.00 începe Black Friday, dar nu toate ofertele care apar sunt bune. Spre exemplu, una pe care Flanco a dezvăluit-o azi.

Black Friday 2013 începe în câteva ore. Magazinele tradiţionale nu se dezic, ci vor avea parte de weekend-ul lor aglomerat cu produse şi reduceri. Înainte de weekend şi Black Friday, ai puţină grijă: nu toate reducerile sunt şi reale sau de ajutor pentru tine. Am luat drept exemplu oferta Flanco, din catalogul publicat azi. Nu înseamnă că doar Flanco face asta, nu e nimic de acuzat, e politica magazinului, doar că nu cred că ţi-ar fi util să dai mai mult pe un produs când preţurile sunt mai mici.

Spre exemplu, Sony Xperia Z tronează în catalogul Flanco, lângă Lumia 925 cu un preţ bun, la 1.950 de lei. Reducere de 22%, după cum se arată, scăzând 550 de lei de la realul preţ de 2.500 de lei. În fapt, Xperia Z nu mai costă de mult atât, ci a pierdut din lei în faţa modelelor mai noi, mai populare sau chiar în faţa Xperia Z1, urmaşul său.

Am ales două comparatoare pentru a vedea ce preţuri sunt la Xperia Z: Shopmania şi Price. De acord, sunt preţuri mici la magazine îndoielnice sau cu prea puţină istorie. Dar sunt şi cele serioase. MarketOnline, MediaDot, Azerty, toate au preţuri de până în 2.050 de lei la Xperia Z. Astfel, Flanco îl vinde cu doar 100 de lei mai puţin. Astă până la costul de pe TelefonulTau: 1.800 de lei, fără Black Friday, fără promoţii.

Sfatul este să compari mereu preţurile. Fie o faci direct pe Google ori prin accesarea magazinelor pe care le ştii, fie încerci comparatoarele dedicate. Mai sunt pe lângă cele încercate de mine. Ai astfel o imagine de ansamblu asupra preţurilor.

Haide să discutăm! Ne poţi vizita şi pe pagina de Facebook „Tech Adevărul“.

Catalogul pe care Flanco îl are de Black Friday.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările