VIDEO Copii obligaţi să facă mătănii pe ciment pentru că nu sunt ascultători. Cum reacţionează micuţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-un filmuleţ postat pe reţelele de socializare apar mai mulţi copii care sunt puşi să facă mătănii pe beton, cei mai neascultători fiind pedepsiţi cu mătănii suplimentare.

Pe pagina de Facebook a Asociaţiei "Inimioare fericite", un ONG care funcţionează pe lângă Mănăstirea Bobota din judeţul Sălaj, a fost postată o filmare în care mai mulţi copii sunt puşi să execute 20 de mătănii, închinându-se şi mai apoi, îngenunchind şi sărutând cimentul. Pentru mulţi dintre cei mici, efortul este unul considerabil: în timp ce unii se plâng că "nu mai pot" ori spun "vai de capul meu!", alţii gâfâie epuizaţi.

În tot acest timp, ei sunt instruiţi de către Mihaela Ţiba, directorul Asociaţiei, cum să se comporte la liturghia de duminică şi avertizaţi să rămână acasă ori să îşi pună scutec dacă nu se pot abţine de la a merge la toaletă pe parcursul celor două ore ale slujbei. "Cei care credeţi că nu vă puteţi abţine două ore de la toaletă, de la una, de la alta, sau rămâneţi acasă, sau vă puneţi pampers, sau găsiţi alte soluţii. "De acum încolo, vă cer conduită, comportament corespunzător", le spune femeia.

Pentru că doi dintre copii par să nu fie atenţi la indicaţiile pe care le dă, reprezentanta ONG-ului îi pedepseşte punându-i să facă mătănii suplimentare. "Enrique, încă 10", spune ea. "5, Alexandru, pentru că ai chef de vorbă", i se adresează unui alt băieţel care voia doar să o anunţe că au vizitatori.

Abordarea celor de la Asociaţie a stârnit nemulţumire în rândul internauţilor. "Mi se pare o formă de umilinţă, nu de corectare, mustrare pentru ceva ce au greşit. Ca părinte, nu ştiu dacă aş putea tolera să îmi văd copilul într-o asemenea ipostază. Consider că această filmare ar fi mai bine să fie ştearsă. Aşa ceva chiar nu era de filmat şi postat", comentează o femeie.

"Asta cu religia este o treabă sensibilă, însă eu nu aş vrea aşa ceva pentru copilul meu, nu cred în umiliţa asta; după mine, credinţa în Dumnezeu este despre iertare, nu despre pedeapsă, mai ales când e vorba de inocenţa acestor copii, însă asta e lumea în care trăim", scrie un alt părinte.

Asociaţia "Inimioare fericite" sprijină circa 150 de copii proveniţi din familii defavorizate din sate ale judeţelor Sălaj, Cluj şi Satu Mare.

Citiţi şi:

Acuzaţii de agresiune cu lopata în curtea bisericii: un credincios spune că a fost bătut de cantor, care ar fi luat bătaie apoi de la preot

Circulară de la episcopie pentru Referendum. Ce mesaj controversat sunt obligaţi preoţii să citească în biserică

Zalău


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri