Viceprimar PSD la Surduc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectul judeţului Sălaj, Vegh Alexandru, a participat marţi, 25 ianuarie, la şedinţa de constituire a Consiliului Local al comunei Surduc. Consilierul social democrat, Drăgan Teodor, a fost singura propunere pentru postul de viceprimar, el fiind ales, în unanimitate, în această funcţie.

Pe ordinea de zi a şedinţei de constituire a Consiliului Local Surduc  s-au aflat: alegerea comisiei de validare, validarea (invalidarea) mandatelor consilierilor aleşi, depunerea jurământului de către consilieri, constituirea Consiliului Local, alegerea preşedintelui de şedinţă, alegerea viceprimarului şi organizarea comisiilor pentru diferite domenii de activitate.

În conformitate cu legislaţia în vigoare, comisia de validare constituită cu acest prilej a examinat legalitatea alegerii fiecărui consilier, propunând validarea a 12 mandate şi invalidarea mandatului consilierului Pop Marius-Iulian, ales pe lista PNL, motivul constituindu-l faptul că acesta şi-a dat demisia din partid. În locul său a fost numit Crişan Liviu, următorul candidat pe lista acestui partid.

„Astfel, cei 13 consilieri locali sunt: PSD - Drăgan Teodor Ioan, Puşcaş Isai, Moş Augustin, Sână Victor Isai, Onicaş Maria, Cernucan Lorena Diana; PDL- Opriş Ilie, David Romică Radu, Pop Aurel; PNL - Crişan Liviu, Sână Marian, Breban Mircea Radu; independent - Băbănaş Alin Cristian”, explică Sebastian Olaru, purtătorul de cuvânt al Prefecturii.

Toţi cei 13 consilieri amintiţi au fost validaţi în unanimitate, ei depunând punând jurământul şi constituind Consiliu Local al comunei Surduc.

Consilierul social democrat, Drăgan Teodor, a fost singura propunere pentru postul de viceprimar, el fiind ales, în unanimitate, în această funcţie.

În cadrul CL Surduc au fost constituite trei comisii de specialitate: comisia pentru dezvoltarea economică şi socială, administrarea domeniului public şi privat, amenajarea teritoriului şi urbanism, comisia pentru protecţia socială, învăţământ, sănătate, cultură şi sport şi comisia pentru administraţie publică locală, juridică şi de disciplină, apărarea ordinii şi liniştii publice.

 „Este un lucru neplăcut să avem alegeri parţiale şi un consiliu local care nu mai fucţionează de la finele anului 2009, motiv pentru care cred că, în viitor, va exista o mai bună colaborare între cei aleşi şi primarul comunei. Este neplăcut faptul că, în această periodă, comuna nu a reuşit să profite de anumite proiecte cu finanţare europeană sau guvernamentală, aşa că, în perioada următoare trebuie pornite motoarele la turaţie maximă, pentru identificare nevoilor comunei şi rezolvarea problemelor existente”, a precizat, la şedinţa de constituire, prefectul Vegh Alexandru, care a adăugat faptul că, din partea instituţiei pe care o reprezintă există toată deschiderea pentru sprijin în acţiunile viitoare ale Consiliului Local Surduc.



Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite