Vacanţa judecătorească s-a încheiat. Instanţele şi-au reluat activitatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În prima zi după vacanţă, la Tribunal sunt pe rol peste 200 de dosare FOTO Andreea Vilcovschi
În prima zi după vacanţă, la Tribunal sunt pe rol peste 200 de dosare FOTO Andreea Vilcovschi

Activitatea instanţelor de judecată revine la normal, după ce în ultimele două luni magistraţii s-au bucurat de vacanţă.

După două luni de vacanţă judecătorească, la Tribunalul Sălaj şi cele trei judecătorii arondate - Şimleu Silvaniei, Jibou şi Zalău - se reiau procesele. În intervalul 1 iulie-31 august, activitatea instanţelor a fost redusă substanţial, fiind judecate doar cauzele urgente, iar compartimentele Registratură şi Arhivă au avut program cu publicul de doar două ore.

Pe ordinea de zi de vineri, 1 septembrie, a Tribunalului Sălaj sunt programate peste 200 de dosare, majoritatea având ca obiect obligaţia de a face restituire timbru de mediu.

Vacanţa judecatorească a fost stabilită prin Legea nr. 92 din 4 august 1992, care prevede că pe parcursul celor două luni, activitatea de judecată a instanţelor continuă în materie penală, pentru cauzele cu arestaţi, şi în alte materii, pentru cauzele privind obligaţiile de întreţinere de orice fel, asigurarea dovezilor, cererile de ordonanţă preşedinţială, precum şi în alte cauze considerate urgente, potrivit legii, sau apreciate ca atare de către instanţă.

Vă mai recomandăm:

Dana Gîrbovan, şefa judecătorilor din România, în vizită în judeţul natal. "Am descoperit frumuseţile de lângă mine aflate în oameni, locuri şi tradiţii"

Protest spontan pe scările instanţei. Aproape 50 de grefieri au manifestat împotriva legii salarizării

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite