UPDATE Doi tineri şi bebeluşul lor, în stare gravă, în urma unui incendiu. Tatăl a aprins focul în sobă cu benzină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bebeluşul şi tatăl lui au fost transportaţi cu elicopterele SMURD FOTO ISU Sălaj
Bebeluşul şi tatăl lui au fost transportaţi cu elicopterele SMURD FOTO ISU Sălaj

Un bebeluş de doar 4 luni şi părinţii lui au ajuns la spital în a doua zi de Crăciun, după ce casa în care locuiau a fost cuprinsă de flăcări.

UPDATE ORA 13.30 Medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău au decis să le transfere la alte unităţi medicale din ţară şi pe celelalte două persoane implicate în incendiul din Sighetu Silvaniei.

După ce bebeluşul de 4 luni - care prezintă arsuri pe 30% din suprafaţa corporală - a fost transportat cu elicopterul SMURD la Spitalul de Arşi din Bucureşti, un alt aparat de zbor, de la Arad, a fost solicitat la Zalău, pentru transportul tânărului de 18 ani, la Spitalul de Arşi din Timişoara, pacientul prezentând arsuri pe 15% din suprafaţa corporală.

În ceea ce o priveşte pe mama celui mic, femeia de 20 de ani, aceasta are arsuri pe 8% din corp şi căile respiratorii afectate şi va fi trimisă cu o ambulanţă la Spitalul din Oradea.


Ştire iniţială

Doi tineri de 18, respectiv 20 de ani, precum şi copilul acestora, un bebeluş de numai 4 luni, fost răniţi într-un incendiu izbucnit joi, 26 decembrie, la o casă din localitatea sălăjeană Sighetu Silvaniei.

Pompierii sosiţi la faţa locului au stabilit că locuinţa a fost cuprinsă de flăcări după ce capul familiei a încercat să aprindă focul în sobă cu benzină. Toate cele trei persoane aflate în casă au suferit multiple arsuri pe diferite părţi ale corpului, cel mai afectat fiind bebeluşul de 4 luni. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Porolissum" Sălaj, acesta a suferit arsuri pe membre, faţă şi gât, precum şi arsuri de căi respiratorii superioare.

La intervenţie a fost solicitat şi echipajul SMURD de la Jibou care s-a deplasat cu medicul de pe elicopter, întrucât aparatul nu a putut interveni din cauza condiţiilor meteorologice.
Adulţii au fost transportaţi cu mai multe ambulanţe la UPU SMURD Zalău, în timp ce bebeluşul a fost adus la sediul ISU Sălaj, de unde a fost preluat de către elicopterul SMURD şi transportat la Spitalul de Arşi din Bucureşti.

Citiţi şi:

Un adolescent se zbate între viaţă şi moarte. A ars ca o torţă după ce a aruncat benzină în sobă

Mamă şi fiu la un pas de moarte. Un bărbat a fost cuprins de flăcări, după ce a aruncat diluat în sobă

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite