Unde „intrăm la apă“ în această vară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă, în acest moment, bazine în aer liber sunt deschise doar în staţiunea Boghiş, de la 1 iunie va fi liber la bălăceală şi la "Broscăria" de lângă Şimleu Silvaniei şi la Ştrandul Tineretului din Zalău.

Băile Boghiş au dat anul acesta startul la bălăceală, deschizând bazinele în aer liber încă din 27 aprilie, înaintea multor ştranduri din zonă şi chiar din judeţele vecine. Potrivit directorului staţiunii, Cristian Toma, tarifele pentru acest an au crescut puţin şi sunt diferenţe în funcţie de zilele săptămânii şi de oră. Astfel, dacă ajungeţi la Boghiş înainte de ora 16.00, venţi plăţi pentru un bilet de intrare 10 lei. Pentru copii - preţul se reduce la jumătate, adică la 5 lei, iar dacă doriţi să parcaţi maşina în parcarea din interiorul staţiunii mai trebuie să scoateţi din buzunar încă 5 lei. Dacă ajungeţi după ora 16.00 şi în zilele lucrătoare ale săptămânii, rebuie să ştiţi că preţul unui bilet de intrare pentru adulţi coboară la 7 lei, cel pentru copii - la 3 lei, iar maşinile au acces gratuit în parcare.

Cei care doresc să rămână peste noapte pot campa în apropierea bazinelor, preţul fiind de 20 de lei pe noapte pentru corturi şi 25 de lei pentru rulote (preţul include şi accesul la o sursă de curent electric).

"Broscăria" şi Ştrandul Tineretului s-ar putea deschide la 1 iunie

La "Broscăria" din Şimleu bazinele vor fi pline doar după 1 iunie - spune patronul staţiunii, Gheorghe Trifan, care precizează că, deocamdată, se fac reparaţii la bazine. Biletul de intrare la bazinele în aer liber va costa 8 lei pentru adulţi şi 6 lei pentru copii, preţ în care patronul nu s-a decis încă dacă va include şi accesul la bazinele acoperite.

Pentru cazare, turiştii vor putea opta fie pentru căsuţe, la preţul de 60 de lei pe noapte, fie pentru o cameră la hotel, care costă 120 de lei.

Tot în stadiu de reparaţii este şi singurul bazin din Zalău - cel de la Ştrandul Tineretului. Potrivit administratorului acestuia, Petru Buboi, nu s-a forţat deschiderea mai devreme a bazinului din cauza vremii. "Cine vine la ştrand când afară sunt 16 grade. În plus, dacă plouă, apa din bazin se înverzeşte şi este prea scump să o tot schimb", explică Buboi. Administratorul spune că, cel mai probabil va da drumul la ştrand în jurul datei de 1 iunie, asta şi în funcţie de prognoza meteo. Un bilet de intrare va costa, în weekend, 7 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru copii, iar în cursul săptămânii 5, respectiv 3 lei.

Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite