Un teolog ajuns bancher în SUA doreşte să fie primar al Zalăului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În vârstă de 37 de ani, Vasile Cristian Lungu este candidatul Partidului Mişcarea Populară Sălaj pentru Primăria Zalău. Născut în Zalău, aspirantul la fotoliul de edil şi-a petrecut ultimii 16 ani în Statele Unite ale Americii, unde a lucrat în sistemul bancar.

Nouă candidaţi s-au înscris în cursa pentru Primăria municipiului Zalău. Unul dintre ei este Vasile Cristian Lungu, candidat al PMP. Născut în 1979, Lungu a absolvit Seminarul Teologic din Zalău, iar acum 16 ani şi-a părăsit ţara natală pentru a se muta în Statele Unite ale Americii. Acolo s-a licenţiat în Finanţe şi Psihologie Socială şi a făcut carieră în domeniul bancar.


Reîntors acasă, Lungu spune că a fost neplăcut surprins de ceea ce a găsit în oraşul în care a copilărit. “După 16 ani în care am locuit în Statele Unite, m-am întors acasă, în Zalău, unde am găsit un oraş obosit, un oraş îmbătrânit, prins într-un ciclu vicios al sărăciei. Văzând acest lucru, vă mărturisesc că m-a încercat un sentiment de revoltă, sentiment care s-a amplificat imediat ce am făcut o comparaţie cu ceea ce s-a întâmplat între timp în alte municipii din zonă, ca de exemplu Cluj-Napoca, Oradea, Baia Mare, Bistriţa”. Acela a fost momentul în care, spune candidatul PMP Sălaj, a decis să se implice în viaţa comunităţii. Şi cum altfel putea face asta, decât intrând în politică.


A ales PMP după o perioadă de reflecţie, în care a studiat atent scena politică locală. “Astfel am conchis că niciun alt partid, cu excepţia PMP, nu ar fi susţinut un om neimplicat politic, “nevirusat”, din postura de candidat la Primăria Zalău”, explică aspirantul la fotoliul de primar al Zalăului.
Despre sine spune că este o persoană energică şi pregătită “să mişte lucrurile într-o direcţie diferită, adecvată anului 2016 şi oraşului de suflet”.

Vă mai recomandăm:

Primarii pe viaţă ai României. Un edil sălăjean este neclintit din scaun de 27 de ani

Cei mai controversaţi candidaţi la primărie din judeţul Sălaj. Un condamnat penal vrea al patrulea mandat

Zalău


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri