Tragedia din Colectiv lasă Sălajul fără distracţii nocturne. 11 cluburi s-au închis preventiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clădirea în care funcţionează Divino Club a fost construită recent FOTO Facebook Divino Club
Clădirea în care funcţionează Divino Club a fost construită recent FOTO Facebook Divino Club

11 cluburi şi localuri din Sălaj şi-au închis, benevol, porţile, după ce tragedia din Clubul Colectiv a atras atenţia opiniei publice asupra problemelor pe care majoritatea acestor locuri de distracţie le pun în ceea ce priveşte siguranţa clienţilor.

Printre cluburile închise la decizia administratorului se numără şi cluburi construite recent. Este şi cazul clubului Divino, de lângă Sala Sporturilor din Zalău, a cărei închidere a fost anunţată pe pagina de facebook a localului:


”Divino Club si Divino Caffe iniţiază un audit de siguranţă conform hotărârii Nr.915/2015 din 03.11.2015, datorită tragicelor evenimente petrecute în ultima perioadă în clubul “Colectiv”.


Petrecerile şi evenimentele programate în perioada auditului se anulează pe o perioadă nedeterminată, deoarece siguranţa clienţilor este mai presus de orice.


Am decis să îi invităm pe reprezentanţii autorităţilor de profil ca, împreună cu personalul nostru, să evalueze măsurile de prevenire şi combatere a incendiilor existente în club şi să sugereze îmbunătăţiri!
Vă mulţumim pentru înţelegere!”
, se precizează în mesajul postat pe Facebook.


Postarea nu a rămas necomentată, una dintre utilizatoare apreciind: ”Bună decizie, însă aceasta trebuia luată înainte de deschidere, dar pană nu se întâmplă o tragedie nimeni nu realizează ce se poate întâmpla”. Administratorul a explicat că, în cazul Divino,  ”clădirea este nouă, s-a făcut totul conform regulilor, însă acum acestea s-au modificat şi vrem să ne conformăm”.


Potrivit informaţiilor primite de la reprezentanţii ISU Sălaj, 11 cluburi din Sălaj au fost închise de administratori în urma tragediei din clubul bucureştean Colectiv, cele mai multe pentru că, probabil, nu îndeplineau condiţiile de siguranţă la incendiu cerute de lege, iar pompierii demaraseră, în întreaga ţară, ample controale pe această temă. Lucrătorii instituţiei au făcut în perioada 2 -17 noiembrie 21 controale, aplicând un număr de 11 amenzi în cuantum de 49.500 lei şi 30 de avertismente. Conform sursei citate, astfel de controale pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă la cluburi şi localuri din judeţul nostru se desfăşoară periodic pe parcursul întregului an şi se regăsesc în documentele de planificare existente ale inspectoratului, iar neregulile şi deficienţele constatate sunt înlăturate pe timpul controalelor sau sancţionate. Controalele vor continua şi în perioada următoare.

Vă mai recomandăm:

Zalăul se alătură oraşelor solidare cu tragedia Colectiv. Petiţie pentru renunţarea la artificii, acceptată de consilierii locali



 

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite