Totul pentru vot: zălăuanii şi locuitorii comunelor din jur îşi vor putea schimba buletinul şi în weekend

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a se asigura că alegătorii nu se vor opinti, în drumul lor către urna de vot, de lipsa unui act de identitate valabil, Primăria Municipiului Zalău a decis ca ghişeele Serviciului Evidenţa Persoanelor să fie deschise atât sâmbătă, 24 mai, cât şi duminică, în ziua alegerilor.

Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, sâmbătă, 24 mai,  între orele 08,00 şi 14,00, se preiau cererile şi se elibereză actele de identitate pentru persoanele care şi-au depus cererile până în data de 22 mai, inclusiv, iar duminică, 25 mai, între orele 08,00 şi 20,00, se eliberează actele de identitate pentru persoanele care şi-au depus cererile până în data de 24 mai, inclusiv.

Documente necesare pentru eliberarea unui act de identitate sunt cerere (de la ghişeu), certificat de naştere  şi certificat de căsătorie (dacă e cazul),  în original şi copie, hotărârea de divorţ definitivă şi irevocabilă,  în original şi copie (dacă e cazul), certificatul de deces al sotului /soţiei  decedat/decedată (dacă e cazul), documentul cu care face dovada adresei de  domiciliu, în original şi copie,  în cazul în care locuinţa  este proprietatea altei  persoane,  se va prezenta proprietarul locuinţei,  care va avea asupra sa actul de identitate şi actul care atesta dreptul de proprietate, carte de alegător,  în original,  în cazul furtului actului de identitate, dovada de la poliţie din care să rezulte că s-a reclamat furtul. Taxa pentru eliberarea actului, în cuantum de 12 lei, se achită la ghişeele Serviciului  Impozite şi Taxe din Primăriei Municipiului Zalău sau la sucursalele C.E.C. Bank sau  Volksbank.

De acest program special vor beneficia şi locuitorii comunelor arondate Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţa Persoanelor din cadrul Primăriei Municipiului Zalău: Agrij, Bocşa, Buciumi, Coşeiu, Creaca, Crişeni, Dobrin, Hereclean, Meseşenii de Jos, Mirşid, Românaşi, Şamşud şi Treznea.
 

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite