TOP Judeţele din România în care au loc cele mai multe crime

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O analiză făcută de Institutul de Medicină Legală ”Mina Minovici” asupra numărului de crime produse pe parcursul unui trecut în România arată diferenţe majore între judeţele ţării. Patru din primele cinci judeţe, ”fruntaşe” la incidenţa omuciderilor, sunt din Moldova, în timp ce, simetric, patru din ultimele cinci judeţe din acest top sunt din Transilvania.

Analiza face raportul dintre numărul de omucideri şi populaţia fiecărui judeţ, plecându-se la o incidenţă medie, la nivel naţional, de 1,9 crime la fiecare 100.000 de locuitori. Faţă de această valoare medie, campion absolut, ca şi incidenţă, este judeţul Vaslui, unde în 2014 au avut loc 3,89 omucideri/100.000 de locuitori. Urmează Dolj şi Bacău, fiecare cu o incidenţă de 3,71 la suta de mii de locuitori, după care vine judeţul Iaşi, cu 3,33, şi Vrancea, cu 3,28.


În cifre absolute, situaţia stă puţin diferit, capital- Bucureşti - conducând detaşat cu 35 de crime comise anul trecut, dar unde, raportat la populaţia semnificativ mai mare, incidenţa obţinută este una relativ scăzută: 2,08/100.000 de locuitori. Capitala este urmată de judeţul Bacău, cu 27 de cazuri, şi Iaşi, cu 24. Doljul apare în această statistică având 23 de cazuri, iar Vasluiul - 18.


La polul opus sunt mai multe judeţe în care incidenţa omuciderilor este subunitară. Cea mai mică incidenţă s-a înregistrat anul trecut în judeţul Alba - 0,29/100.000 de locuitori (un caz). Urmează Satu Mare - 0,53 (două crime), Argeş şi Cluj, cu 0,61 (câte patru cazuri), tot 0,61 fiind incidenţa şi în Hunedoara (aici fiind înregistrate trei astfel de cazuri).

image

Vă mai recomandăm:

Crimă oribilă: o femeie cu probleme psihice şi-a ucis propria mamă cu lovituri de satâr

Crimele care au îngrozit Sălajul: de la bărbatul tranşat şi fiert de un prieten, la bătrânul torturat până la moarte din pricina unei ”comori”

Tânără de 19 ani, bătută măr şi băgată în spital de propria mamă

Uciderea colonelului Ioan Gherman, plătită cu peste 80 de ani de temniţă. Filmul unei crime oribile


 

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite