Tineri bănuiţi că furau din casele unor bătrâni, prinşi de poliţişti. Cum îşi păcăleau ei victimele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi tineri bănuiţi de comiterea mai multor furturi din locuinţe au fost identificaţi de poliţişti, unul dintre ei fiind reţinut pentru 24 de ore.

Un bărbat în vârstă de 27 de ani şi o adolescentă de 15 ani, ambii din localitatea sălăjeană Derşida, bănuiţi că ar fi furat economiile unor vârstnici din zona adiacentă Tăşnadului, au fost identificaţi de către poliţiştii de investigaţii criminale. Tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare, în 6 noiembrie, cei doi ar fi sustras din locuinţa unui bărbat de 62 de ani din localitatea Cig, 11.000 de lei. Aceştia sunt suspecţi şi într-un dosar privind furtul a 250 de lei, în 15 octombrie, din locuinţa unei octogenare din Supuru de Jos.
"În urma cercetărilor, s-a concluzionat că cei doi, sub pretextul că intenţionează să caute de lucru, intrau în gospodăriile victimelor, iar apoi prin efracţie sau profitând de neatenţia acestora, sustrăgeau diferite bunuri", a arătat sursa citată.

Bărbatul va fi prezentat magistraţilor sătmăreni cu propunere de luare a unor măsuri preventive. În ceea ce priveşte prejudiciul, acesta a fost recuperat doar pe jumătate. Cercetările vor continua pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

Pentru a nu deveni victime ale acestui gen de furturi, poliţiştii recomandăm cetăţenilor din mediul rural să manifeste atenţie şi precauţie faţă de persoanele străine pe care le primesc în gospodărie; dezvoltarea unor relaţii de bună vecinătate (supravegherea reciprocă a locuinţelor de către vecini în lipsa proprietarilor, semnalarea persoanelor străine depistate în proximitatea locuinţelor etc.); schimbarea obiceiurilor 'tradiţionale' de a păstra sume mari de bani în interiorul locuinţei.

Vă mai recomandăm:

Arestat pentru că a sărit la gâtul poliţistului. Suspectul are la activ o condamnare de 7 ani şi jumătate pentru furt şi tâlhărie

Recidivist sălăjean trimis în judecată. I-a dat concubinei cu securea în cap şi apoi a încercat să fugă din ţară

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite