Arestat pentru că a sărit la gâtul poliţistului. Suspectul are la activ o condamnare de 7 ani şi jumătate pentru furt şi tâlhărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un sălăjean în vârstă de 53 de ani îşi va petrece următoarele 30 de zile după gratii, pentru că l-a agresat pe agentul de poliţie din comună. Fapta a fost săvârşită în stare de recidivă postcondamnatorie.

Potrivit procurorului Pompilia Stana, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, infracţiunea s-a produs în 12 septembrie, în cartierul de romi din localitatea Şamşud. Aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, agentul de poliţie din comună s-a deplasat în cartierul de romi pentru a clarifica situaţia legată de sustragerea unei cantităţi de struguri din viile mai multor localnici. Acolo, s-a întâlnit cu inculpatul, Alexandru A. Reismuves, care i-a cerut să îi restituie actul de identitate pe care poliţistul îl obţinuse de la taximetristul căruia bărbatul nu îi plătise o cursă efectuată. Pentru că Reismuves era în stare de ebrietate, omul legii i-a propus să vină la secţie într-o altă zi, pentru a discuta pe marginea subiectului.

Nemulţumit de ideea agentului, bărbatul s-a întins la pământ, în faţa maşinii de poliţie. Pentru a-l convinge să se dea la o parte, poliţistul a coborât din autoturism, moment în care Reismuves a vrut să îl lovească cu pumnul în zona feţei. A ratat „ţinta”, însă a reuşit să-l apuce pe omul legii de cămaşă şi, dezechilibrându-se, cei doi s-au prăbuşit în şanţ. Acum, agresorul este cercetat în stare de arest preventiv pentru ultraj.

Anchetatorii susţin că inculpatul este recidivist, având la activ o condamnare de şapte ani şi jumătate de închisoare, pentru mai multe furturi şi a unei tâlhării. El a fost eliberat condiţionat în 2014, cu un rest de 1.106 zile.

Vă mai recomandăm:

Opt scandalagii sălăjeni au fost trimişi în judecată, după ce şi-au împărţit pumni într-un club

Băut şi fără permis a lovit cu maşina un copil de trei ani, după care a fugit

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite