Şi-au furat singuri căciula. Elevi prinşi cu telefonul mobil la Simulare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei doi elevi au fost surprinşi de către supraveghetori în timp ce butonau telefoanele mobile în toiul probei la Simularea de Bacalaureat.

Deşi notele de la Simulare nu sunt trecute în catalog, doi elevi au încercat să fraudeze Simularea la Bacalaureat. Ambele incidente s-au petrecut joi, 16 martie, la cea de-a treia probă a acestui examen.

Conform declaraţiilor lui Marcel Lucaciu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, este vorba despre doi elevi din clasa a XII-a, unul de la Colegiul Naţional "Silvania" Zalău şi un altul de la Liceul Tehnologic "Mihai Viteazul" Zalău, care au fost eliminaţi din examen, la proba scrisă la matematică, pentru că au utilizat telefonul mobil.

Din fericire pentru ei, situaţia pe care au provocat-o nu le va afecta posibilitatea de a participa la Bacalaureatul din vară. Dacă eliminarea s-ar fi produs în timpul examenului "adevărat", cei doi liceeni nu ar mai fi avut voie să participe la următoarele două sesiuni ale Bac-ului.

La simulările de joi, au fost prezenţi la proba la matematică 2.004 de elevi de clasa a VIII-a, din totalul celor 2.214 încrişi. În ceea ce îi priveşte pe liceeni, care au susţinut proba obligatorie a profilului - matematică sau istorie - la clasa a XI-a au intrat în sălile de examen 1.667 de elevi dintr-un total de 1.815 înscrişi, iar la clasa a XII-a, 1.695, din cei 1.915 înscrişi.

Vineri, 17 martie, va avea loc ultima probă scrisă, proba la alegere a profilului si specializării, la care vor lua parte numai elevii din ultimul an de liceu. Rezultatele finale vor fi afişate în 31 martie.

Vă mai recomandăm:

Simulări 2017. Aproape 6.000 de elevi sălăjeni au intrat în febra examenelor

13 pentru Naţională. Cine sunt cei mai buni elevi la limba română

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite