Se întâmplă în Sălaj: harta pe care în locul fiecărei case va fi o... ceapă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste o mie de cepe vor forma, sâmbătă, 6 septembrie, o uriaşă hartă de ceapă a localităţii Pericei, cunoscută în toată ţara după ce în 2007 producătorii de legume de aici au intrat în Cartea Recordurilor cu cea mai lungă cunună de ceapă împletită vreodată, alegându-se şi cu un Monument al Cepei, înalt de şase metri, unic în lume.

Harta făcută integral din ceapă este parte a Festivalului Cepei, ce va avea loc sâmbătă şi duminică acolo. Ea va fi ”asamblată” pe terenul de fotbal din localitate, unde toţi legumicultorii din Pericei vor veni, sâmbătă, de la ora 12.00, cu ceapa proaspăt scoasă din pământ, pentru a contribui, fiecare, la acest demers. Potrivit organizatorilor, fiecare ceapă va reprezenta una dintre cele aproximativ 1.150 de case existente în Pericei, de aceeaşi… reprezentare urmând să se bucure şi şcoala din sat, grădiniţa, primăria şi celelalte instituţii. Străzile vor fi marcate pe hartă, cel mai probabil, cu o sfoară.


Ceapa nu va fi folosită numai la realizarea hărţii, ci şi la prepararea unor feluri de mâncare în cadrul unui concurs de gătit, care-i va aduna în jurul miresmelor produse pe toţi pofticioşii din zonă. Şi concursul de gătit va avea loc tot sâmbătă şi tot pe terenul de fotbal. Dacă vremea se va strica, atât realizarea hărţii, cât şi concursul de gătit de vor muta în curtea şcolii.


Evenimentul continuă, duminică, 7 septembrie, tot începând cu ora 12.00, cu ceremonii, spectacole şi jocuri de artificii. Întregul eveniment este organizat de  Consiliul Local şi Primăria comunei Pericei,  Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, UDMR Pericei, Organizaţia de femei UDMR Pericei şi de Comunităţile Bisericeşti din Pericei.

Citeşte şi Au monument unic în lume, au ajuns în Cartea Recordurilor, iar acum îşi fac şi hartă din... ceapă

FOTO Grindina a făcut prăpăd în Sălaj. Cultura de ceapă de Pericei, ajunsă în Cartea Recordurilor, distrusă de bucăţile  de gheaţă de mărimea unui ou de găină


 
 

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite