Se cauta studenţi pentru muncă în Germania. Ce condiţii pun angajatorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eşti student şi ai vrea să câştigi un ban în vacanţa de vară? Poţi alege unul dintre locurile de muncă puse la bătaie de angajatorii germani în domeniul hotelier-gastronomic, în gastronomia de sistem (fast-food), în producţia industrială ori în domeniul serviciilor.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sălaj organizează, până în 9 februarie, selecţie pentru tinerii care doresc să lucreze pe perioada vacanţei de vară, timp de două luni, pe teritoriul Germaniei.
Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei, se pot înscrie studenţii cu vârsta de 18-35 de ani, care urmează cursuri de zi, la o facultate de stat sau particulară, acreditată conform legii şi care au cunoştinţe bune/foarte bune de limba germană.

Studenţii care au domiciliul sau sunt ȋnregistraţi la o instituţie de ȋnvăţământ superior din judeţul Sălaj se pot adresa consilierului EURES din cadrul AJOFM Sălaj, strada T.Vladimirescu nr.8, bloc P40 parter, pentru înregistrarea dosarelor. Ȋnregistrarea are loc de luni până joi, între orele 09.30 şi 15.30 şi vineri, între 09.30 şi 12.30.

Documente necesare pentru înscriere sunt:

  • copie act de identitate (cu o valabilitate de minim 6 luni);
  • fişa de solicitare - Bewerbung 2017 – completată ȋn două exemplare la calculator şi semnată (formularul tipizat şi modelul de completare a acestuia se regăseşte pe www.anofm.ro);
  • adeverinţa de la facultate ȋn care să se specifice anul de studii şi ce tip de cursuri urmează (tipizat facultate);
  • adeverinţa de la facultate – Immatrikulationsbescheinigung (formularul tipizat ȋn varianta germană/engleză, germană/română, ȋn funcţie de solicitarea instituţiei de ȋnvăţământ, precum şi instrucţiunile de completare sunt postate pe www.anofm.ro);
  • 3 fotografii tip paşaport;
  • copie permis de conducere (dacă este cazul).

Vă mai recomandăm:

Exhibiţionist obligat să facă muncă în folosul comunităţii la biserică

Zece sălăjeni s-au accidentat şi alţi 15 s-au îmbolnăvit la locul de muncă

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite