Se caută graficieni pentru suvenirurile care să „vorbească“ lumii despre Sălaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

“Colţul Românesc” a lansat un concurs de creaţie şi inovaţie, pentru identificarea unor grafici care să pună în evidenţă personajele şi locurile de poveste ale Sălajului.

Un concurs inedit a fost lansat în aceste zile de către “Colţul Românesc”.

“Suvenir de Sălaj” reprezintă o provocare adresată tuturor oamenilor creativi şi inovativi, indiferent de vârstă, şi are ca obiectiv realizarea de grafici care să pună în evidenţă personajele şi locurile de poveste ale judeţului.

Printre sursele de documentare sugerate pasionaţilor de grafică se numără personajele specifice Grădinii Zmeilor (zmei, fete, călugări, urieşi etc.), bisericile de lemn din Sălaj, Porta Praetoria de la Porolissum, Centurionul (căpitan de oşti roman), soldaţii romani sau daci din perioada în care Dacia era provincie romană, motive legate de pălinca de Zalău, dacii liberi care creşteau albine, flori autohtone din Grădina Botanică de la Jibou, se arată într-un comunicat de presă al organizatorilor.

“Graficile câştigătoare vor pleca în întreaga lume”, precizează comunicatul amintit, cu menţiunea că un autor poate intra în concurs de oriunde din lume, cu oricâte lucrări doreşte. Tot ce trebuie să facă este să trimită grafici originale, desene colorate în maxim trei culori plus negru, conturate cu tuş negru sau marker. Culorile vor fi opace, nenuanţate, iar lucrările, întocmite în format A4, vor fi tratate decorativ, plat şi uniform.

Tehnicile de realizare acceptate sunt tempera, acrilic, marker permanent sau grafică digitală.
Termenul de predare este miercuri, 1 iunie 2016. Lucrările pot fi trimise prin email (cele în format digital), la adresa info@coltulromanesc.ro şi în plic (cele pe hârtie) la ADI Sălaj Plus, Piata 1 decembrie 1918 nr. 11, camera 14 (cladirea fostului comandament militar) în intervalul 8.00-16.00.
Lucrările vor avea pe spate titlu, precum şi numele autorului. În plic şi pe email se va regăsi, de asemenea, o declaraţie care va cuprinde următoarele: angajamentul că grafica este originală/ necopiată, cedarea dreptului de autor în vederea folosirii acesteia în proiectul “Suvenir de Sălaj”, o scurtă biografie/CV a autorului.

Premiile puse la bătaie sunt Premiul juriului (în valoare de 500 de lei), Premiul publicului (se va acorda în urma unui vot online), un premiu surpriza, precum şi alte trei premii speciale.

Din juriu vor face parte Szabo Attila – şef Secţie Artă la Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău, Mălina Mureşan – şef de catedră Arte Plastice, Liceul de Arta “Ioan Sima” Zalău, Raluca Cirţ – artist local şi profesor de desen, Laura Chirilă – manager A.D.I. Sălaj Plus, Oana Strîmbu- Tegzeş – ESTUDIO Atelier de Studii.
Jurizarea şi premierea vor avea loc în cadrul expoziţiei publice ce va avea loc la Centrul de Cultura şi Arta al Judeţului Sălaj, în 7 iunie 2016.

Coltul Romanesc – Suvenir de Sălaj este un proiect al Fundaţiei Agapis, finanţat de Centrul de Cultură şi Arta al Judeţului Sălaj. Parteneri: Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Sălaj Plus, Muzeul Judeţean de Istorie şi Arta Zalău, Muzeul de Pânze şi Poveşti, coltulromanesc.ro, Mândra Chic – atelier şezătoare.

Vă mai recomandăm:

Bădăcinul, locul de unde au pornit decizii importate privind România. Cum şi-au câştigat româncele dreptul de a vota

Cercetaşi, străjeri şi pionieri: cum au fost înregimentaţi tinerii României. Poveşti neştiute ale unor organizaţii din care au făcut parte Regele Mihai şi Carol al II-lea

Scene cutremurătoare în centrul Zalăului. Patimile lui Hristos, retrăite de credincioşi

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite