Sălaj: Locuitorii din Surduc sunt chemaţi să-şi aleagă consilierii locali

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alegerile din Surduc vor fi organizate în 16 ianuarie
Alegerile din Surduc vor fi organizate în 16 ianuarie

Guvernul României a adoptat, miercuri, o hotărâre prin care a stabilit ca duminică, 16 ianuarie 2011, să fie organizate alegeri parţiale pentru Consiliul Local al comunei Surduc. Acesată a apărut din cauza neânţelegerilor dintre consilieri, care nu s-au întrunit la trei şedinţe consecutive convocate de executivul primăriei.

 data de 16 ianuarie 2011, locuitorii din Surduc sunt chemaţi la urne pentru a-şi alege, din nou, consilierii locali.

Din cauza neînţelegerilor dintre consilieri, comuna a rămas de un an de zile fără buget, aleşii sătenilor refuzând să se prezinte la şedinţele convocate de executivul primăriei.

Conform calendarului alegerilor adoptat de executiv, prefectul are ca dată limită 11 decembrie 2010 pentru a emite ordinul privind numerotarea circumscripţiilor electorale din  comună.

Delimitarea şi numerotarea secţiilor de votare trebuie realizată de către primarul comunei nu mai târziu de 19 decembrie 2010.

Partidele politice, alianţele politice, alianţele electorale, candidaţii independenţi şi organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale au ca termen data de 27 decembrie pentru depunerea candidaturilor, acestea rămânând definitive, după soluţionarea eventualelor contestaţii, nu mai târziu de 1 ianuarie 2011.

Campania electorală începe în data de 1 ianuarie 2011 şi se încheie în ziua de sâmbătă care precedă data alegerilor, la ora 7.00

Tipărirea buletinelor de vot trebuie realizată până cel târziu în data de 11 ianuarie 2011.  


Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite