Sălaj: Descoperire explozivă pe Meseş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un proiectil de artilerie, din timpul celui de al doilea război mondial, a fost fost descoperit, ieri, de un bărbat care culegea ciuperci în Pădurea Meseş. Bărbatul a sunat la 112, iar la faţa locului s-au prezentat pompierii zălăuani care au ridicat proiectilul şi l-au depozitat în condiţii de siguranţă.

Echipa pirotehnică, din cadrul Inspectoratului  pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Porolissum” al judeţului Sălaj a fost solicitată să intervină ieri în jurul orei 13.50, în Pădurea Meseş, pentru a ridica un proiectil, rămas neexplodat din timpul celui de al doilea război mondial.

Potrivit informaţiilor primite de la Lucian Jacodi,  purtătorul de cuvânt al ISU, proiectilul de artilerie, calibrul 152 milimetri, a fost descoperit de un bărbat care căuta ciuperci prin pădure. Bărbatul a sunat la 112, iar pompierii au ridicat muniţia şi au depozitat-o în condiţii de siguranţă.
 
„Recomandăm pe această cale cetăţenilor, ca la găsirea unor elemente de muniţie neexplodate să anunţe cel mai apropiat organ de poliţie sau Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Porolissum al judeţului Sălaj la nr. de telefon 112, fără a le atinge şi a schimba poziţia acestora”, mai spune Jacodi.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite