Record absolut la înţepături de căpuşe: 27 de pacienţi, ajunşi la Urgenţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Căpuşele au trimis în weekend 27 de sălăjeni la spital FOTO Arhivă
Căpuşele au trimis în weekend 27 de sălăjeni la spital FOTO Arhivă

Căpuşele i-au trimis în weekend din nou pe sălăjeni în număr mare la spital, mai ales că au avut la dispoziţie o zi liberă în plus, graţie minivacanţei de Rusalii, şi au putut petrece, astfel, mai mult timp la iarbă verde.

Potrivit informaţiilor primite de la purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, Codruţa Puşcaş, 27 de sălăjeni au venit la Unitatea de Primire a Urgenţelor în perioada 21 – 24 iunie cu înţepături de căpuşe.

Şapte dintre pacienţi sunt copii, cel mai mic având doar trei ani. Personalul medical e extras căpuşa din pielea pacienţilor, lăsându-i apoi să plece acasă doar cu recomandarea de a urma un tratament cu antibiotic, nefiind necesară internarea lor.


Vremea caldă şi timpul mai mult petrecut în aer liber a dus şi la apariţia unor cazuri de insolaţii. Patru sălăjeni s-au prezentat la Urgenţe cu simptomele acestei afecţiuni, în trei cazuri fiind vorba despre copii.


Reprezentanţii Spitalului Judeţean au consemnat şi un număr mare de cazuri de persoane agresate: şase. În unul dintre cazuri este vorba despre un minor – o fetiţă de 14 ani din mal, care a suferit un traumatism cranio-cerebral prin agresiune.
 

Citeşte şi FOTO E posibil şi în România: spital ce oferă condiţii de nivel occidental, în care pacienţii mănâncă decent şi care în care există aer condiţionat în fiecare salon!

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite