Protest inedit în instituţiile din subordinea Ministerului Tineretului. Grevă japoneză cu spatele la fotograf

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţii au protestat împotriva discriminărilor salariale la care sunt supuşi şi pentru a atrage atenţia asupra stării dramatice a salarizării din sistemul teritorial MTS

Aproximativ 15 angajaţi ai Clubului Sportiv Municipal şi ai Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Sălaj, instituţii aflate în subordinea Ministerului Tineretului şi Sportului (MTS), au protestat luni, 20 martie, prin organizarea unei greve japoneze, pentru a cere salarii mai mari, precum şi acordarea de sporuri.

Protestatarii au respectat directivele transmise de către conducerea Sindicatului Naţional pentru Sport şi Tineret şi au ieşit în faţa sediilor celor două instituţii unde s-au fotografiat stând cu spatele la aparat, evidenţiind astfel poziţia conducerii Ministerului Tineretului, care a întors spatele unităţilor din teritoriu şi nu caută soluţii pentru cererile lor.

“Apelul membrilor Sindicatului Naţional pentru Sport şi Tineret este de unitate şi solidaritate în jurul acestui protest comun, primul la care participă toţi colegii din domeniul nostru. Este important să urmăm iniţiativa de a face poze de grup şi individuale în faţa instituţiilor noastre sau fiecare la locul de muncă, cu sau fără banderolă albă, dar cu spatele la fotograf. Protestul nu va afecta activitatea instituţiilor, programul acestora desfăşurându-se în condiţii normale”, se precizează în mailul trimis în teritoriu de către Sindicatul Naţional.
Prin demersul lor, angajaţii cer MTS recalcularea drepturilor salariale, dar şi iniţierea şi aprobarea unui regulament de sporuri.

“Sunt probleme grave în sistemul nostru. Antrenorii şi ceilalţi angajaţi lucrează pe salariul minim. Din 2007 nu s-a mai înregistrat nicio mărire de salariu, iar anul trecut ar fi trebuit să se mărească salariile şi celor din cadrul cluburilor sportive şi direcţiilor judeţene, nu doar angajaţilor Ministerului”, susţine Silviu Mureşan, directorul CSM Zalău.

Vă mai recomandăm:

Salariaţii de la Mediu au întrerupt lucrul. "Suntem o categorie de bugetari discriminaţi"

Protest neobişnuit al unui român împotriva teoriei evoluţioniste: A incendiat panoul ce promova o expoziţie la muzeu

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite