Primul punct mobil de paşapoarte din rural, inaugurat în acest week-end

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Punctul mobil de paşapoarte din Crasna (foto Instituţia Prefectului)
Punctul mobil de paşapoarte din Crasna (foto Instituţia Prefectului)

La Crasna a fost inaugurat vineri, 20 aprilie, primul punct mobil de eliberare a paşapoartelor înfiinţat într-o comună. Un serviciu similar a fost deschis, tot vineri, şi la Şimleu Silvaniei.

Inaugurarea celor două puncte mobile, primele din Sălaj şi printre primele din ţară, s-a făcut în prezenţa prefectului Alexandru Vegh dar şi a secretarului de stat din Ministerul Administraţiei şi Internelor Mihai Capră, invitat în Sălaj pentru a participa la evenimentul prin care Prefectura a aniversat 20 de ani de la înfiinţarea instituţiei.

"Noi ne-am propus de mult extinderea acestui serviciu - din păcate nu-l putem face fără sprijinul autorităţilor locale. Acolo unde primarii înţeleg necesitatea acestui serviciu şi asigură logistica necesară desfăşurării serviciului respectiv, noi avem toată deschiderea s-o facem şi e o dovadă că vă preocupă ca serviciile să ajungă cât mai aproape pe cetăţean, a nu-l pune pe drumuri, să-i oferim servicii prompte, de calitate şi, evident, într-un timp rezonabil. De fiecare dată când inaugurăm un astfel de punct, satisfacţia noastră este că am reuşit ca, în conlucrarea între Prefectură şi autoritate locală, am reuşit să aducem serviciul cât mai aproape de cetăţean", a precizat Mihai Capră, la inaugurarea  punctului mobil de eliberare a paşapoarte de la Şimleu Silvaniei.

Punctul mobil de paşapoarte din Şimleu Silvaniei (foto Instituţia Prefectului)

Punctul mobil de paşapoarte din Şimleu Silvaniei

Acesta a adăugat faptul că se are în vedere realizarea unor astfel de punte mobile şi pentru permise şi înmatriculări, însă mai trebuie rezolvate unele probleme "din punct de vedere tehnic".

În cazul punctului mobil de paşapoarte de la Crasna, Mihai Capră a subliniat că acesta este primul de acest într-o comună din România.

Prefectul Vegh Alexandru a precizat că cele două localităţi au fost alese pentru deschiderea punctelor mobile pe baza analizei istoricului solicitărilor de paşapoarte de la Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple (SPCEEPS) Sălaj, în bazinul Crasnei şi al Şimleului Silvaniei înregistrându-se, în timp, cele mai multe cereri.

Angajaţii SPCEEPS Sălaj vor fi prezenţi, cu program normal de lucru, în cele două oraşe, din două în două săptămâni (în zilele de marţi la Crasna şi cele de joi la Şilmleu Silvaniei), pentru a primi cereri şi a elibera actele internaţionale de călătorie, în condiţiile în care termenul de eliberare a unui paşaport electronic este de 14 zile.

Judeţul Sălaj este al optulea la nivel naţional în care funcţionează astfel de puncte mobile pentru preluarea cererilor şi eliberarea paşapoartelor.

La Crasna, secretarului de stat Mihai Capră a vizitat şi sediul viitoarei Poliţii Locale şi a făcut cunoştinţă cu cei care fi poliţişti locali, începând cu luna mai 2012.


Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite