Premii la naţională pentru olimpicii de la română. Trei vor face parte din lotul olimpic al României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioana Pavel a f[cut parte din lot ;i anul trecut FOTO Arhivă
Ioana Pavel a f[cut parte din lot ;i anul trecut FOTO Arhivă

Trei eleve din Zalău vor face parte din lotul care va reprezenta România la Olimpiada Internaţională de limba română, după ce au reuşit să obţină, săptămâna aceasta, premii la etapa naţională a olimpiadei la această disciplină.

Potrivit informaţiilor primite de la inspectorul şcolar de specialitate, Marcel Lucaciu, două dintre elevele de liceu care au reprezentat Sălajul la Olimpiada Naţională de Limbă, comunicare şi literatură română pentru clasele IX – XII, desfăşurată la Constanţa, s-au întors cu premii importante, graţie cărora ele vor s-au calificat la Olimpiada Internaţională de limba română. Este vorba, în primul rând, despre Cristiana Petre, elevă în clasa a IX-a la Colegiului Naţional „Silvania” din Zalău, care, sub pregătirea profesoarei Clara Dan, a obţinut premiul I, şi despre Ioana Pavel, elevă în clasa a X-a la acelaşi colegiu, care, pregătită de Ioana Tuduce, s-a clasat a treia în competiţia rezervată elevilor din al doilea an de liceu. Roxana Noje, elevă în clasa a XI-a la Liceul Teoretic „Ion Agârbiceanu”Jibou, s-a întors acasă cu un premiu special.

Cu rezultate de excepţie s-au întors acasă şi elevii de gimnaziu. Ei au intrat în competiţie tot săptămâna aceasta, dar la Iaşi, de unde Eliza Bob, clasa a VII-a (secţia minorităţi) la Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” Zalău (profesor Daniela Şandru) s-a întors acasă cu premiul al II-lea. Datorită acestui rezultat, Eliza va participa, şi ea, la Olimpiada Internaţională de Limbă, Comunicare şi Literatură română. Andreea Cotoară, clasa a VII-a la aceeaşi şcoală, a obţinut premiu special.

Sălajul va avea, prin urmare, trei reprezentanţi în lotul care va reprezenta România la Olimpiada Internaţională de Limbă, Comunicare şi Literatură română. Pregătirea lotului reprezentativ al României se va desfăşura la Oradea, începând cu data de 22 mai 2013.
 

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite