Poţi plăti parcarea prin SMS şi aplicaţie mobilă. Care sunt tarifele aprobate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sistemul de plată electronic a parcărilor publice a devenit funcţional luni, 14 mai, şoferii putând achita fie prin SMS, fie printr-o aplicaţie mobilă.

Plata parcării pe domeniul public din municipiul Zalău poate fi efectuată începând de luni, 14 mai, şi prin intermediul unui SMS sau al unei aplicaţii mobile gratuite, a anunţat Primăria Zalău într-un comunicat de presă. Plata prin SMS este disponibilă în reţelele DIGI, Orange, Telekom şi Vodafone, în timp ce aplicaţia mobilă gratuită TPARK, este compatibilă cu sistemele Android, iOS şi Windows Phone.

Pentru plata parcării prin SMS, clientul va trimite un SMS la numărul scurt 7420 cu textul: 611 NR. MAŞINĂ (parcare o oră); 612 NR. MAŞINĂ (parcare două ore) sau 610 NR. MAŞINĂ (parcare o zi). Pentru plata parcării prin intermediul aplicaţiei TPARK, clientul va descărca aplicaţia, după care va introduce numărul de înmatriculare, va selecta oraşul şi durata, iar în final va selecta butonul “Parcaţi”. După parcurgerea paşilor de mai sus, în cazul ambelor variante, clientul va primi mesaj de confirmare. Lipsa SMS-ului de răspuns înseamnă neplata parcării, în timp ce două sau mai multe SMS-uri consecutive pentru aceeaşi zonă însumează timpul de parcare.

Tarifele aprobate pentru plata electronică a parcării sunt de 0,40€+TVA pentru o oră, 0,80€+TVA pentru două ore şi 2,40€+TVA pentru o zi. În parcările publice cu plată din municipiu au fost amplasate plăcuţe informative cu privire la sistemul de plată electronic a parcării.

Înaintea introducerea sistemului de plată electronic, şoferii puteau achita parcarea doar achiziţionând tichete de la automatele de parcare.

Vă mai recomandăm:

Primăria Zalău a cumpărat şase microbuze noi, cu 300.000 de lei bucata. Care sunt liniile pe care vor circula

Proiect de 5 milioane de euro pentru extinderea iluminatului public stradal. Investiţia va reduce consumul la jumătate

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite