Piste de biciclete din bani europeni, la Zalău. Care sunt traseele pe care urmează să fie amenajate

0
0

Aproape 7 km de piste de biciclete, bandă specială pentru autobuze, amenajarea spaţiilor verzi şi a staţiilor de autobuz şi extinderea canalizării pluviale sunt câteva dintre lucrările ce vor fi derulate în următorii patru ani, printr-un proiect de 60 milioane de lei.

Primăria Zalău va implementa un proiect european, prin POR 2014-2020, de aproape 60 milioane de lei, din care 1,8 milione reprezintă contribuţia de la bugetul lor, în vederea îmbunătăţirii mobilităţii urbane.

Acest lucru se va concretiza în amenajarea de trotuare şi piste de biciclete de-a lungul Bulevardului Mihai Viteazul, principala arteră din oraş, pe o lungime de 5,6 km, reabilitarea şi extinderea canalizării pluviale, realizarea canalului tehnic subteran pentru curenţii slabi, amenajarea de staţii de autobuz, amplasarea mobilierului urban şi amenajarea spaţiilor verzi aferente. Piste pentru biciclişti sunt prevăzute şi pentru traseul Simion Bărnuţiu-Voievod Gelu, unde autorităţile şi-au propus să reabiliteze carosabilul şi să amenajeze o bandă dedicată autobuzelor, pe o lungime de 1,4 km.

Proiectul a parcurs toate etapele de evaluare, se află în perioadă precontractuală şi ar urma să se deruleze pe parcursul a patru ani, din martie 2019, până în februarie 2023. Potrivit estimărilor autorităţilor, lucrările vor fi demarate în al doilea trimestru al anului în curs.

Citiţi şi:

Transport public gratuit în Zalău. Cine şi cum poate beneficia de această facilitate

Primăria se împrumută în bancă pentru a treia oară. Credit de 30 de milioane pentru cofinanţarea investiţiilor europene

Zalău


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri