Piesa de teatru inspirată din povestea pădurarului ucis în Maramureş. Când va avea premiera şi unde va fi itinerată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piesa vorbeşte despre mafia tăierilor ilegale FOTO Arhivă
Piesa vorbeşte despre mafia tăierilor ilegale FOTO Arhivă

"Verde tăiat", un spectacol de teatru inspirat din povestea pădurarului Liviu Pop, ucis in 2019 de către hoţii de lemne, va fi prezentat publicului zălăuan vineri, 2 octombrie, şi mai apoi itinerat în mai multe oraşe din ţară în cadrul unui proiect derulat de Asociaţia Pro Teatru.

O femeie dintr-o comună din Maramureş doreşte să afle responsabilii pentru moartea soţului ei, angajat la ocolul silvic din zonă, decedat în timp ce urmărea să oprească un transport ilegal de lemne. Alături de un procuror tânăr trimis din Bucureşti, ea reuşeşte să descopere tot mai multe informaţii şi detalii legate de crima ce avusese loc cu câteva luni în urmă.

Aceasta este descrierea, pe scurt, a piesei de teatru "Verde tăiat", cea mai recentă producţie a Asociaţiei Pro Teatru din Zalău, ce vorbeşte despre corupţia din administraţia publică şi din ocoalele silvice, despre mafia tăierilor ilegale din pădurile României. Inspirat din povestea pădurarului Liviu Pop, ucis în 2019 de către hoţii de lemne, spectacolul va fi pus în scenă vineri, 2 octombrie, în sala de spectacole a Clădirii Transilvania, apoi va fi prezentat şi publicului din Cluj-Napoca, Târgu-Mureş, Sibiu şi Baia Mare.

"Proiectul este cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional şi de Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, fiind unul dintre puţinele spectacole de teatru făcute în România pe teme de mediu şi primul ce abordează tema tăierilor ilegale de păduri", spune Darius Prodan, preşedintele Asociaţiei Pro Teatru.

Vă mai recomandăm:

Pregătire pentru Bac, prin teatru. Spectacolul „Moromeţii“ se joacă gratuit pentru elevii din medii defavorizate

Proiect cultural inedit într-un oraş de provincie. Un punct termic va fi transformat în studio de teatru

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite