Pescar cu dosar penal, după cu a fost prins "greblând" pe malurile Someşului

0
0
Şapte pescari au fost prinşi la pescuit fără permis
Şapte pescari au fost prinşi la pescuit fără permis

Malurile Someşului au fost luate la puricat zilele acestea de către jandarmii jibouani, în cadrul unei acţiuni de prevenire şi combatere a braconajului piscicol.

Acţiunile n-au rămas fără rezultate, în timpul uneia jandarmii surprinzându-l în flagrant pe M. A, de 46 ani, din Jibou, care se afla pe malul râului Someş, în zona podului de la Ciocmani, şi pescuia cu o lansetă prin metoda denumită „greblare” cu unelte înţepătoare şi agăţătoare. Această metodă de pescuit este considerată infracţiune („pescuit cu unelte înţepătoare sau agăţătoare, prin greblare sau harponare”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64, lit. l, din O.U.G. nr. 23/05.03.2008 privind pescuitul şi acvacultura), motiv pentru care jandarmii au întocmit actele procedurale premergătoare începerii urmăririi penale.

Jandarmii jibouani au surprins şi alte şapte persoane care  pescuiau pe cursul de apă al râului Someş fără a poseda permis de pescuit în habitatele piscicole naturale, acestea fiind sancţionate contravenţional, unul cu avertisment, iar ceilalţi cu amendă în valoare de 300 lei fiecare.Jandarmeria Sălaj atrage atenţia cetăţenilor cu privire la faptul că, pentru a avea acces la   resursele acvatice vii, trebuie să deţină permis de pescuit, iar neprezentarea acestuia organelor de control constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 300 şi 600 de lei.
 

Mai multe - Zalău

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite