Percheziţii DIICOT. Firme din Sălaj, implicate în afaceri ilegale cu administratorii unui club de fotbal din Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate au efectuat în această dimineaţă percheziţii în Sălaj, în cadrul unei acţiuni coordonate de DIICOT Ploieşti. Este vizată o grupare infracţională specializată în evaziune fiscală şi spălare de bani, structurată în jurul unui club de fotbal din Ploieşti.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române, poliţiştii brigăzilor de combatere a criminalităţii organizate Ploieşti, Bucureşti şi Constanţa şi ai serviciilor  de combatere a criminalităţii organizate Buzău şi Brăila, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Ploieşti au efectuat marţi, 25 noiembrie, 25 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Constanţa, Prahova, Buzău, Sălaj, Giurgiu, Brăila şi a municipiului Bucureşti.
Activităţile au vizat destructurarea unei grupări infracţionale, specializată în evaziune fiscală şi spălare de bani şi s-au realizat cu sprijinul Direcţiei Generale Antifraudă şi al jandarmilor.


Din cercetări a reieşit că, o parte dintre membrii grupării, în calitate de administratori ai unui club sportiv, ar fi  iniţiat, în anul 2012, o grupare infracţională, în scopul preluării şi finanţării unui club sportiv din Ploieşti.
Astfel, ar fi fost efectuate operaţiuni nereale, prin emiterea de documente şi facturi fictive, în scopul deducerii T.V.A.  şi diminuării  bazei de impozitare, respectiv a impozitului pe profit.


De asemenea, pentru crearea unor relaţii comerciale aparente între firmele implicate în activitatea infracţională cu respectivul club sportiv, cei în cauză ar fi  facturat servicii şi livrări de mărfuri, sumele astfel obţinute fiind însuşite de către membrii grupării, în scopul preluării şi finanţării clubului, prin creditări succesive.


Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de 15.400.000 de euro.


30 de mandate de aducere vor fi puse în executare de poliţişti, persoanele depistate urmând a fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T – S.T. Ploieşti, pentru audieri.


Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al S.R.I..

Citeşte şi VIDEO Cum spălau bani patronii arestaţi sâmbătă în Sălaj. Detalii de la procurori

Trimitere în judecată în dosarul evaziunii fiscale de 14 milioane de euro. Cum fentau statul omul de afaceri Vasile Valer Boer şi complicii săi

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite