Patron amendat cu 10.000 de lei pentru că nu i-a lăsat pe inspectorii ITM să-i controleze firma

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unul dintre administratori a fost amendat pentru că nu a anunţat un accident de muncă FOTO Arhivă
Unul dintre administratori a fost amendat pentru că nu a anunţat un accident de muncă FOTO Arhivă

S-a întâmplat la una dintre acţiunile de control derulate de inspectorii ITM pe parcursul lunii aprilie, acţiuni prin care aceştia au urmărit în special să-i depisteze pe sălăjenii care lucrează fără forme legale de angajare.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Sălaj, în domeniul relaţiilor de muncă au fost controlaţi 125 agenţi economici. La 5 dintre aceştia  au fost identificate 13  persoane care lucrau fără forme legale de angajare, fiind sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare totală de 130.000 lei. Inspectorii au consemnat şi un incident, în care un angajator i-a împiedicat să intre în firma acestuia şi să îşi desfăşoare controlul. Patronul iritat a fost sancţionat cu amendă de 10.000 lei.

Inspectorii au dat şi alte amenzi, în cuantum de 7.800 de lei, pentru angajatorii care nu acordă zilele libere sau nu îşi recompensează angajaţii pentru munca suplimentară sau cea de noapte.    

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost controlate 68 de unităţi şi au fost aplicate  amenzi în valoare totală de 12.000 lei la doi dintre angajatori, unuia pentru neîndeplinirea măsurilor dispuse la controlul anterior, iar celuilalt pentru neanunţarea unui accident de muncă.

Citeşte şi Atenţie la ţeparii cu locuri de muncă în străinătate! Află cum să nu iei ţeapă

Căpşunarii - somaţi de ITM Sălaj


 
 

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite