Pasiune plătită scump. Un pescar a fost amendat cu 600 de lei pentru că a pescuit în perioada de prohibiţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

S-a întâmplat zilele trecute, când, pe timpul executării unei acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii pescuitului ilegal pe râul Someş, un echipaj din cadrul Grupei de Supraveghere şi Ordine Publică Jibou a depistat o persoană care pescuia în râul Someş, cu toate că ne aflăm în perioadă de prohibiţie.

Bărbatul, P.M. de 39 de ani din Jibou, a fost sancţionat cu amendă în valoare de 600 lei conform prevederilor O.U.G. 23 din 2008, privind pescuitul şi acvacultura, art. 59, lit. f, (pentru pescuit recreativ/sportiv al peştilor şi altor vieţuitoare acvatice efectuat în habitatele piscicole naturale în perioada de prohibiţie şi în zonele de protecţie).

Jandarmii avertizează că, potrivit legislaţiei în vigoare, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 300 lei la 600 lei:

- pescuitul recreativ/sportiv al oricăror specii de peşte şi de alte vieţuitoare acvatice vii efectuat fără permis în habitatele piscicole naturale;
- neprezentarea permisului, licenţei sau autorizaţiei atunci când acestea sunt solicitate de către persoanele împuternicite să constate contravenţiile/infracţiunile;
- încălcarea condiţiilor prevăzute în permis, autorizaţie şi/sau licenţă;
- pescuitul recreativ/sportiv al resurselor acvatice vii sub dimensiunile legale, etc.

Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu amendă şi interzicerea dreptului de a pescui pe o perioadă cuprinsă între un an şi 3 ani:

- pescuitul comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit;
- pescuitul prin orice metode al reproducătorilor, în perioada de prohibiţie, şi distrugerea icrelor embrionate de peşte în zonele de reproducere naturală, etc.

De asemenea, sunt supuse ridicării în vederea confiscării uneltele şi ambarcaţiunile, mijloacele de transport sau orice alte bunuri ce au fost folosite la săvârşirea infracţiunilor.

Citeşte şi Pescar cu dosar penal, după cu a fost prins "greblând" pe malurile Someşului

                                              
 

ZalăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite