Oficial, ne merge bine. Tot mai mulţi turişti vin în Sălaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 15.000 de turişti au ajuns în unităţile de cazare din judeţ în primle şapte luni ale acestui an, mai mulţi cu aproape 20 la sută faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut - se arată într-o analiză făcută de Direcţia Judeţeană de Turistică. În ciuda acestui trend ascendent, prin hoteluri şi pensiuni continuă să cam bată vântul: gradul de ocupare a fost, în perioada analizată, de numai 18 la sută.

Potrivit datelor Direcţiei Judeţene de Statistică, în perioada 1 ianuarie - 31 iulie 2011, în structurile de primire turistică din Sălaj au ajuns 15.113 turişti, în marea lor majoritate (88,5 la sută) români. Aproape jumătate dintre turiştii sosiţi în Sălaj au optat pentru cazarea la hotel.

Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, numărul de turişti ajunşi în Sălaj reprezintă o creştere semnificativă, cu aproape 20 la sută. Cu toate acestea, structurile de cazare continuă să rămână, în mare parte, neocupate. Astfel, potrivit celor de la Statistică, indicele de utilizare netă a locurilor de cazare a fost de numai 18 la sută.  Indici mai mari de  utilizare  a  locurilor  de   cazare  în  perioada respectivă au fost la spaţiile de cazare din căsuţe turistice (35,1la sută), vile turistice (23,8la sută), hoteluri (23,5la sută), bungalouri  (21,1la sută).

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite